E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDipte unutulan ve güçlenmesi beklenen 12 hisse---

Dipte unutulan ve güçlenmesi beklenen 12 hisse

Dipte unutulan ve güçlenmesi beklenen 12 hisse
15 Temmuz 2020 - 16:24 borsagundem.com

Korona virüs sürecinde hasar gören sektörlerde birçok hisse dipten alım fırsatı sağlıyor. Daha önceki dipten alım tahminlerinde yanılmayan Barrons yeniden hasar görmüş güçlenmesi beklenen 12 hisse önerdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mart ve Nisan aylarında kovid-19 tarafından kıyıma uğrayan sektörlerde darbe alan hisse senetlerini satın alma fikri dipten almayı düşünen küresel yatırımcılar arasında yayılıyor. Bununla birlikte bu hisseleri yönetebilmek için çelik gibi sinirler gerekiyor. Seyahat ve enerji sektöründe ölmeye terk edilen hisselerin çoğunluğu son zamanlarda geri dönüş rotasına girmeye başladı.

Barrons nisan ayı sonlarında ekonominin düzelmesi halinde emsallerinden daha hızlı yükselmesi beklenen 12 hisse senedi önermişti. Yapılan önerilerde güvenli bir marj oluşturmak için şirketlerin sabit nakit akışı ve borç durumu geçmişi incelenmişti.

Önerilen 12 Wall Street hissesi; Pentair, Steel Dynamics, Las Vegas Sands, Curtiss-Wright, Aptiv, Lear, Ralph Lauren, General Motors, Southwest Airlines, Expedia, Valero Energy ve Devon Energy şirketlerine aitti. Bu hisselerin çoğunluğunun salgından zarar gören sektörlerle bağlantıları söz konusu.

Bahsedilen 12 hisse senedi de 20 Nisan tarihinden bu yana yükseliş gösterdi. Hisselerin sekisi hem S&P 500 endeksinde hem de Dow Jones endeksinde üstün performans gösterdi. Hisselerin ortalama kazancı %16 oranında.

Üç ay sonrasında ise başka bir hisse grubu ölmeye terk edildi ve borsada oldukça kötü performans gösteriyor. Barrons’un haberinde belirtilen bu 12 hissenin 2020’nin ikinci yarısında ekonomide toparlanma görülmesi halinde benzeri bir yükseliş kaydedeceği öngörülüyor.

Nispeten düşük borç ve son bir yıl içinde pozitif nakit akışı gösteren bu 12 hisse senedi son birkaç ay içinde oldukça düşük performans gösteriyor. Barrons’un herhangi bir sıralama olmadan önerdiği hisseler; Cabot Oil & Gas, Medtronic, Universal Health Services, L3Harris Technologies, Northrop Grumman, Elanco Animaal Health, Biogen, Huntington Ingalls Undustries, Hershey, Baxter, Cboe Global Markets ve Mercury Systems.

Barrons’un önerdiği hisse senetleri geçtiğimiz süreçte S&P 500 %12 değer kazanırken %13 değer kaybetti. Üstelik farklı gruplardan oluşan hisse senetleri 2021 yılı bilançolarının Hisse başı kazançların 16,5 katı üzerinden hesaplanırken S&P 500 hisse başı kazançları ortalama 20 kat üzerinden işlem görüyor.

Yeni hisse listesinde sağlık hisse senetlerinin yanı sıra havacılık ve savunma sektörü hisseleri de bulunuyor. Bu sektörler halen salgının etkilerini hissediyor. Sağlık sektörü açısından seçim prosedürleri halen potansiyel hastalar tarafından ertelenmekte. Havacılık sektöründe insanların halen uçağa binmekten ürktükleri de bir gerçek.

Savunma sanayi sektöründe önemli bir değişim olmazken seçilen hisseler basitçe borsa rallisi sürecinde unutulmuş şirketlere ait. Sağlık ve havacılık sektörlerinde ise eğer salgında bir yavaşlama gerçekleşirse geri dönü yaşanabilir. Savunma hisselerini harekete geçirecek değişkenler ise daha az belirgin. Buna karşın savunma sektöründe önde gelen yüklenici firmalar 2021 bilançoları için 13 katlık mütevazi bir hisse başı kazanç bekliyorlar.

Elbette ki hasar gören hisseler için bir sihirli değnek yok. Bu hisselerin önceki performanslarını sergilemeleri kesin değil. Fakat strateji oldukça temel ve her şeyin zaman içerisinde normale döneceğini kabul ediyor. Bununla birlikte başkalarının unuttuğu hisseleri araştırmak yatırımcılar açısından her zaman olumlu.

Dev şirketlerin hisseleri salgından besleniyor

 

Hisseleri yüzde 17 arttı! Moderna'nın aşısından güzel haber

 

Wirecard: Düzenleyenlerin iflası, spekülatörlerin intikamı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dipte unutulan ve güçlenmesi beklenen 12 hisse16 Temmuz 2020 13:20

    HALKB-VAKBN-YKBNK-THYAO-TAVHL-EREGL-DO CO-SODA-SISE-TRKCM-TUPRS-PETKM

  • Ali Doğru16 Temmuz 2020 09:00

    Uzaydan haber. Verdin çok şükür. Bizim mahaleden haberin varmı ? Uzaylıyamı çalışıyorsun !

  • Yorum16 Temmuz 2020 03:53

    Ya abd den hisse haberi önerisinin ne anlamı var anlamadım

  • Talha 15 Temmuz 2020 21:56

    Güneş sigorta yıl sonuna kadar çift haneyi görmezse bende bir şey bilmiyorum. Birleşme sonrası çok hızlı gidecek. #gusgr

  • Temettu sanayi devi15 Temmuz 2020 20:54

    Bankalar dipte ama is cikmaz eregl de dipte ama sanayi sektorunde temettusu vâr duzenli insaat sektoru patlamasi var abd vergiler kalkti yerli otoya celik saglayacak cuma temettu verecek eylulde tekrar vermesi bekleniyor dun hisse geri alimi acikladi marttaki krizde 7.5 liraydi simdi 8.7 lira bankalar dan once bunu alirlar bence bu sene banka zor

  • Metin15 Temmuz 2020 20:41

    Bankacılık hisseleri

  • Haluk15 Temmuz 2020 20:14

    Tabiki banka hisseleri garanti ve akbank ve vakıfbank ve işbank

  • Mucise Reis ;)15 Temmuz 2020 19:32

    banka hissseleri çok geri kaldı.... dunyada böyle.... yanı sıra bankalarda.... sanayi çarklar dönerse, bankalar hem işçi, memur, işveern , patron, fabrikator kredileri öder. bankalar yükselişe girer. yabancı serbayeli kredilerde doner. o bakımcan bankalara sıra geldi diye düşünüyorum 2 hafta öyle olur. abd de bu sinyaller gelince üzerlerine iyi koyarlar hemde temettu verenleride var.. boşverin her araştırmayı. tecrübe dahaönemli. 

  • bizdede15 Temmuz 2020 17:58

    bizdede üç büyük hisse uygun iki banka bir holding bu.