E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisseleri yüzde 17 arttı! Moderna'nın aşısından güzel haber---

Hisseleri yüzde 17 arttı! Moderna'nın aşısından güzel haber

Hisseleri yüzde 17 arttı! Moderna'nın aşısından güzel haber
15 Temmuz 2020 - 08:25 borsagundem.com

ABD'li ilaç firması Moderna'nın aşısının korona virüse karşı bağışıklık kazandırmada etkili olduğu açıklandı. Borsada işlemlerin sona ermesinin ardından gelen haber vadeli işlemlerde şirketin hisselerinin yüzde 17 artmasını sağladı

ABD'de insanlar üzerinde denemelerine başlanan ilk potansiyel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının son aşamaya hazır olduğu bildirildi.

New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmada, ABD'li ilaç şirketi Moderna ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü iş birliğinde geliştiren ve 45 gönüllü üzerinde denenmeye başlanan aşının, korona virüse karşı bağışıklık sağlamada ümit verdiği belirtildi. 

Aşının denendiği gönüllülerin kanında Kovid-19'a yakalanıp iyileşenlerin kanındaki seviyelere yakın, koronavirüsü etkisiz hale getiren antikorlar geliştirdiği ifade edilen araştırmada, aşının deneklerde ciddi bir yan etkisinin görülmediği, ancak katılımcıların yarısından fazlasının grip benzeri belirtiler gösterdiği, bu durumun yorgunluk, baş ağrısı, ateş gibi diğer aşı semptomlarına benzediği ve olağan dışı olmadığı kaydedildi.

Potansiyel Kovid-19 aşısına ilişkin çalışmaların son aşamasına 27 Temmuz'da başlanacak ve aşı 30 bin kişi üzerinde denenecek. 30 bin kişiyi kapsayacak olan araştırma, Kovid-19 aşısı konusunda yapılan en büyük araştırma özelliği taşıyor.

İlk aşamada genç yetişkinler üzerinde denenen aşı, son aşmasında risk grubunda olan yaşlı yetişkinler ve kronik hastalıkları bulunanlar üzerinde de test edilecek.

HİSSELER YÜZDE 17 YÜKSELDİ

Aşıdaki başarı haberinin ardından Nasdaq'ta işlem gören Moderna hisseleri, vadeli işlemlerde yüzde 17 oranında yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xYz15 Temmuz 2020 23:03

    30bin kişi üzerindeki sonuçlar 1 ay sonra netleşir ki üretim dünyaya dağıtım lisanslar la derken 3ay geçer tabiki olursa covid19 'ın mutasyona uğradığı da bi gerçek tam bi muamma aslında net olan bişey yok trump ekonomi piyasasını ayakta tutma derdinde. daha basit bi gribin net koruyan bi aşısını bulamayan tıp daha zorunu bulacak hiç inanasım gelmiyor bu durumda.

  • TARKUT TARKAN15 Temmuz 2020 18:01

    Bunular fiyatların içinde şişmiş ve patlamaktadırlar.

  • Ali15 Temmuz 2020 14:48

    Borsalar tam düşecekken aşı haberi veriyorlar çok iyi oluyor. Hissede ve long pozisyona devam ediyorum.

  • ekonomist/stratejist15 Temmuz 2020 14:30

    Bu iş bitti zaten uzatamazlar çünkü hiçbir ülke kaldıramaz daha fazlasını..Virüs ve ardından küresel ekonomik kriz en çok da ABD, İngiltere, Avrupa ülkeleri, Çin, Türkiye v.b ülkeleri maalesef vurdu. Yani bu işin uzaması birçok ülkenin ekonomik anlamında çok büyük zararına olurdu. Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen ulaşım ve turizm sektörlerinde büyük bir rahatlama olacaktır. Rusya, İngiltere seyahat yasağını kaldırdı sırada AB ülkeleri var onlar da bu aşı haberlerinden sonra kaldıracaklardır 1-2 hafta içinde bekliyorum..Oxford University ile Moderna 2 şirket aşıyı buldu hadi hayırlı olsun şimdiden tüm insanlığa..