E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWirecard: Düzenleyenlerin iflası, spekülatörlerin intikamı---

Wirecard: Düzenleyenlerin iflası, spekülatörlerin intikamı

Wirecard: Düzenleyenlerin iflası, spekülatörlerin intikamı
15 Temmuz 2020 - 12:45 borsagundem.com

Financial Times tarafından başlatılan uyarılara kulak asmayan denetim yetkilileri skandala yol açtı… Alman Wirecard'ın iflası sonrası spekülatörlerin büyük bir vurgun yaptığı ortaya çıktı.

BORSAGUNDEM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Medyaya yansıyan bu gelişmelere kulak asmayan Almanya Federal Finansal Denetleme Otoritesi (BaFin) dersini aldı. Ancak deyim yerindeyse atı alan Üsküdar’ı geçti. Geçen yıl haziran ayında borsada 104 euro olan Wirecard hisseleri 3 euroya kadar düşüş kaydetti. 2016’da yüzde 100 doğru olan bir raporda ortaya çıkarılan gerçekleri araştırmak yerine medyaya yüklenen Alman düzenleyici kurumları büyük bir vurgunun önünü açmış oldu.

THE BİG SHORT FİLMİNE BENZİYOR

Bay Perring, şirketin iflasa sürüklendiğini adeta içeriden öğrenmiş gibi elinde olan olmayan hisseleri satarak Alman Dax borsasında büyük bir vurguna imza atmıştır. The Big Short filminde yaşananlara benzer olayların yaşanması Avrupa’daki birçok düzenleyici otoritenin iflası olarak yorumlanırken, spekülatörlerin de intikam aldıkları vurgulanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)