E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDeutsche Bank, ABD'nin resesyona girmesini bekliyor---

Deutsche Bank, ABD'nin resesyona girmesini bekliyor

Deutsche Bank, ABD'nin resesyona girmesini bekliyor
06 Nisan 2022 - 08:14 borsagundem.com

Deutsche Bank, Fed'in faizleri arttırmasıyla 2023'te ABD'nin resesyona girmesini bekliyor

Deutsche Bank ekonomistleri David Folkerts-Landau ve Peter Hooper, Fed'in yüksek ve genişleyen enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırmasıyla ABD'nin gelecek yıl resesyona gireceğini bildirdi.

Fed'in önümüzdeki üç toplantısının her birinde faiz oranlarını 50 baz puan artırması ve gelecek yılın ortasına kadar % 3,5'in üzerinde bir zirveye ulaşması öngörülüyor.
 
Deutsche Bank, ABD'de resesyon öngören ilk büyük bankalardan biri. Jan Hatzius liderliğindeki Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri, bir raporda, ekonomik gerilemenin kaçınılmaz olmaktan çok uzak olduğunu, bunun kısmen de tüketicilerin ve şirketlerin nakitle dolup taşması nedeniyle olduğunu bildirdi.

Deutsche, Fed'in faiz artırımlarına ek olarak, ABD merkez bankasının gelecek yılın sonuna kadar 8,9 trilyon dolarlık bilançosunu yaklaşık 2 trilyon dolar azaltacağını tahmin ediyor, bu da üç veya dört ek yirmi beş baz puanlık artışa eşdeğer.

Borsalarda resesyon endişeleri ne derece doğru?

 

ABD tahvil piyasalarında resesyon uyarısı

 

Küresel ekonomiler resesyona yaklaşıyor

 

Goldman: Petrolde 200 dolar ABD'yi resesyona sokar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)