E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDepremzede esnaflardan meslek odası ücreti alınmayacak---

Depremzede esnaflardan meslek odası ücreti alınmayacak

Depremzede esnaflardan meslek odası ücreti alınmayacak
10 Mart 2023 - 04:48 borsagundem.com

Depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlardan bağlı oldukları meslek odası tarafından düzenlenen belgeler için ücret alınmayacak.


Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile, olağanüstü hal kapsamında avans ödemeleri, sanayi siciline ilişkin süreler ile esnaf ve sanatkarlara yönelik bazı düzenlemeler yapıldı.

Buna göre, kamu personeline yapılmış olan aylık ve ücret ödemeleri, meydana gelen depremler nedeniyle ölümleri halinde geri alınamayacak.

Sanayi işletmelerinin üretim faaliyetleri için gerekli olan sanayi sicil kaydı ile ilgili süreler üç ay süreyle durduruldu.

Depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlardan bağlı oldukları meslek odası tarafından düzenlenen belgeler için ücret alınmaması kararlaştırıldı.

Esnaf ve sanatkar odaları ile kooperatiflerin de, OHAL ilan edilen illerde, yönetim kurulunca karar alarak ayni ve nakdi yardım yapabilmelerine izin verildi.

Resmi gazetede yayımlanan bir başka Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde de, deprem sebebiyle yerleşim yerini değiştiren kişilerin kanun, diğer mevzuat ve idari tasarruflar uyarınca tanınan hakları korunacağı belirtildi.

Tarım ve orman alanları düzenlemesi Tarım Komisyonu'ndan geçti

 

Borç yapılandırma teklifi Meclis’ten geçti

 

YSK'dan 'parmak boyası' kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)