E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeprem tarihi çarşıyı da vurdu: Dükkanlar kapandı---

Deprem tarihi çarşıyı da vurdu: Dükkanlar kapandı

Deprem tarihi çarşıyı da vurdu: Dükkanlar kapandı
19 Şubat 2023 - 16:22 borsagundem.com

Kahramanmaraş'ta bulunan tarihi Maraş Çarşısı deprem nedeniyle kapanmak zorunda kaldı.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki tarihi Maraş Çarşısı'ndaki 495 dükkan, yaşanan depremler nedeniyle kapalı.

Dulkadiroğlu Beyi Alaüddevle Bey'in 1500'lü yıllarda inşa ettirdiği, 9 giriş ve 495 iş yerinden oluşan tarihi Maraş Çarşısı da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar aldı. Bazı dükkanlarda çatlaklar oluştu, bazılarında ürünler yerle bir oldu. Çoğu esnaf ise ya hayatını kaybetti ya da şehri terk etti. Böylece tarihi çarşı, kapanmak zorunda kaldı.



'YARISI ÖLDÜ YARISI ŞEHRİ TERK ETTİ'

Depremlerde çok sayıda esnafın yaşamlarını yitirdiğini söyleyen Erol Çapari, "Bütün esnaf kapattık. Yarısı öldü, yarısı şehri terk etti. Şu anda şehrimiz bomboş. İnşallah şehrimizi tekrar kuracağız. Buralar, normalde tıklım tıklımdı. Burası kalabalık bir çarşıydı. Şu anda hep kapalı. Vefat eden esnafımız var. Hayat mücadelesi veren esnafımız var" dedi. 

'ŞİMDİ TÜM DÜKKANLAR KAPALI'

Muhammer Çil de şunları söyledi:
"Normal zamanlarda olsa buralar tıklım tıklım olurdu. İnsanlar, yürüyecek yer bulamazdı. Ama deprem nedeniyle kapalı dükkanlar. İnşallah burası eski haline döner. Hafta sonu çok kalabalık olurdu. En kalabalık olan yer, burasıydı. Kahramanmaraş'ı ziyaret eden herkes buraya uğrardı. Kapalı olduğu için kimse yok. Yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret edeceği yerlerden birisi burasıydı. Şimdi tüm dükkanlar kapalı." 

Kahramanmaraş Göksun'da korkutan deprem

Kahramanmaraş'taki son durum havadan görüntülendi!

Kahramanmaraş’ta 10 bin 194 kişi hayatını kaybetti

 




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.19 Şubat 2023 20:30

    500 YIL ÖNCE YAŞAYIP GÜNÜMÜZE GÖRE İLKEL TEKNOLOJİLERİNE RAĞMEN YÜZYILLARCA DEPREMLERE DAYANAN YAPILAR YAPTIRMIŞLAR-GÜNÜMÜZDE İNSAAT TEKNOLOJİSİ GELİŞMİŞ OLMASINA RAĞMEN VİCDANSIZ CÜZDAN SAHİPLERİ ÇÜRÜK ALELACELE FAY HATLARINDA DAYANIKSIZ YAPILAR YAPMIŞLAR,YAPILMASINA İZİN VERMİŞLER

  • NUSRET ALİBEYSOY19 Şubat 2023 21:15

    Tabi haklısın hayat belediyesi muhalefette  neden acaba gereker denetlemeleri zamanında  yapmadı.bir bilginiz ve yorumunuz var mı.

  • Burhan19 Şubat 2023 20:10

    Allah rahmet eylesin.İnşallah tüm Türkiye bu çok büyük acıyı yarayı birlikte saracağız Allah bu ülkeyi insanlarını korusun.Allah emeği geçen tüm kardeşlerimizden razı olsun.