E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanimarka'da 'vizon' krizi! Hükümete istifa çağrısı---

Danimarka'da 'vizon' krizi! Hükümete istifa çağrısı

Danimarka'da 'vizon' krizi! Hükümete istifa çağrısı
02 Temmuz 2022 - 14:56 borsagundem.com

Danimarka'da bazı çiftliklerde vizonlarda Kovid varyantlarının görülmesi üzerine milyonlarca vizonun itlaf edilmesi kararını veren Başbakan Mette Frederiksen'in geleceği belirsizliğe girdi.

Danimarka'da Kovid pandemisi sırasında milyonlarca vizonun itlaf edilmesi, bu kararı nedeniyle eleştirilen ,Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in geleceğini belirsizliğe soktu. Ülkenin kuzeyindeki bazı çiftliklerde vizonlarda Kovid varyantlarının görülmesi üzerine, hükümet hastalığın yayılmasını engellemek için 4 Kasım 2020'de 17 milyon hayvanın öldürülmesine karar vermişti.

Danimarka'daki tüm çiftlik vizonu nüfusunu yok eden bu kararın yasal zeminin olmadığının ortaya çıkması, kamuoyunda büyük öfke yaratmış ve Tarım Bakanı Mogens Jensen iki hafta sonra istifa etmişti.

Televizyonlarda öldürülen hayvanların gömüldüğü dev çukurların görüntüleri ve gözü yaşlı çiftlik sahipleriyle yapılan röportajlar tepkileri daha da artırmış; nihayetinde meclis kararıyla bir komisyon oluşturulmuştu.

İncelemeyle ilgili raporunu yayımlayan komisyon, Başbakan Mette Frederiksen'in vizonların öldürülmesi kararını duyururken açıkladığı gerekçelerin "son derece yanıltıcı" olduğuna ve yasaların çiğnendiğine hükmetti.
(Alys Davies- BBC News)

Vizondan insana Kovid-19 bulaştı

Danimarka'da 'vizon'lar Başbakan'ı sarstı!

Çürümüş vizonlar hortladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KASIM YANTIR03 Temmuz 2022 12:06

    Bunlar ve diğer aynı ülkeler asırlardır milyarlarca gariban müslüman ve diğer ülke insanlarınıda katletmişlerdir.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ03 Temmuz 2022 00:00

    bizim muhalefette bunlara özenir bunlar medeni insanlar bunlar ileri görüşlü vs.vs. derler bunlar milyarlarca insanları ve hayvanları katleden katiller.

  • Mucise Reis : )03 Temmuz 2022 08:50

    "devam et. düşüncelerimi değiştirecek zekan var. Artık oy atarken çok iyi düşüneceğim. Hatta Ankarada sayatları bu vizonlarda okuyabilir :D oradan alıp vizonları ülkemize getirmeliyiz. Suriyeliler ile karderş kardeş yaşasınlar. Karadeniz sahilde yüzsünler... " bu kadar saçma yazdıkların anla :D hahah

  • Murat02 Temmuz 2022 15:50

    Medya gazıyla hükümet etmek...yasal zemini yokmuş...bilimsel zemini de yok... her hayvanın her insanın vücudunda bir sürü virüs var... sonunda iş dolaştı geldi grip gibi bir şey olduğu anlaşıldı