E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhuriyet'in 100. yılda yüzyılın geçit töreni---

Cumhuriyet'in 100. yılda yüzyılın geçit töreni

Cumhuriyet'in 100. yılda yüzyılın geçit töreni
27 Ekim 2023 - 11:26 borsagundem.com

Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu’nun başını çekeceği 100 savaş gemisi, Cumhuriyet’in 100. yılında Boğaz’da geçit töreni yapacak

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında ilk kez gerçekleştireceği dev bir organizasyona imza atacak. 29 Ekim'de İstanbul Boğazı'nda 100. yılda 100 gemiyle geçit töreni icra edilecek. Başta TCG Anadolu olmak üzere Türk donanmasına bağlı 100 geminin katılacağı geçit törenine havada ise Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ile 20 savaş uçağı eşlik edecek.

Sabah Gazetesi'nden Fatma Damla Kayayerli'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başkomutan" sıfatıyla katılacağı dev geçit töreninde, deniz ve hava araçları Erdoğan'ı selamlayacak. Donanma tarihinin en büyük geçit töreninde, 101 pare top atışı da gerçekleştirilecek. Öte yandan Artvin'de de dün valilik tarafından Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. 50 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan öğrenciler ile vatandaşlar, güzergah boyunca marşlar söyledi.

İşte sanayi ve teknoloji alanında Cumhuriyet tarihindeki gelişmeler

 

Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinliklerini duyurdu

 

Galatasaray'dan Cumhuriyet'in 100. yılı için çok özel koreografi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü28 Ekim 2023 01:44

     CHP cumhuriyeti kuran partiyiz diyerek oy alacağını zannedenlerin elinde kalması vahim.......... Dedem kırkpınar baş pehlivanı idi. Ama ben değilim, anlayan anlasın........... CUMHURİYETİ KURANLAR Bugünkü CHP de olan insanlardan değildi...... Ayrıca Bu gün CHP'ye oy vermeyenler CUMHURİYETİ KURANLARDAN DEĞİL Mİ........

  • AHMET ÖZBİLEN28 Ekim 2023 10:46

    CHP yakayı hdp kaptırmış daha artık iflah olmaz.CHP kemal kılıçtaroğlu ve bugün milletvekillerine miras kalmış gibi ne kendini geliştiriyor ne vizyonları ne projeleri olmadığı gibi ülkemiz de yapılan güzel şeyleride istemiyor.Partiya bir el atan ölene kadar koltuğu asla bırakmıyorlar.Teskere hayır, silah üretimine otomobil doğal petrol sanayileşmeye güzel yapılan her şeye burun kıvırtıyor sizler kisiniz be.HAMASA TERER ÖRĞÜTÜ DİYOR israil destekliyor.Bizlere ABD ve AB ülkelerimi suriyemi ırak mı saldıracak S 400 acil verin diyor.ali babacan iktidara gelince ilk işimiz BAYKAR MAKİNA ya kimse kusura bakmasın dokunup kapatacağız diyor ses yok.çıkmiş bir danışmanı var eğe de akdenizde ülkemiz haydut politikalar izliyor, kemal çıkmış suriye ırak libya da ne işimiz var.peki sizlerin TCMM ATATÜRK ün meclisinde ne işiniz var.

  • Cumhuriyet27 Ekim 2023 21:01

    Teşekkürler TSK.

  • Mucise Reis : )27 Ekim 2023 18:36

    Artık chp yi gerçek ATATÜRK cü gibi hareket edip YSP ortaklık yapmasını gözden geçirmeye davet ediyoruz.

  • Msc27 Ekim 2023 14:07

    Ali Erbaş hangi inancın atanmış temsilcisi?

  • baran27 Ekim 2023 21:59

    Ali erbaş ve bir iki adet çürük ceviz her yerden çıkar.  Yakında kapıyı gösterirler.  Bu zevatın halktan bir itibar gördüğü yok. Benzer bir kelam eden Ak parti üst yetkilisini anında görevden allındı.  Bunun da suyu ısnıyor.  Durduk yerde yara kaşıyan tipler bunu boşuna yapmazlar.  Bay Bülent nasıl voltasını aldı ise bunun da sonu yakın. Siyaset bu kadar kolay olsa herkes yapardı. Dün aynı cephede olanlar bu gün nerelerde?  İstersen buna da bir bak.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK27 Ekim 2023 21:10

    Senin nerene battı söylermisin.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL27 Ekim 2023 18:34

    Hadsizlik yapma sana mı soracaklar.Sen inancını bizler sana soruyoruzmuyuz ki sen bizlere soruyorsun.Halkı millete ve devlete karşı kışkırtıp durma.Bu  Cumhuyetimizin Kurucusu  ulu önder ATATÜRK yasaları koyup kanunlaştırmış sen nerenin taranesin ..

  • Seko27 Ekim 2023 12:20

    Masallah

  • baran27 Ekim 2023 12:02

    Bu işler kuru kuru  heykel ve kostüm  Atatürkçülüğü yapmaya benzemez.  Devlet emin ellerde olduğundan bir kez daha emin oldum.  Hala Filistin de Gazze de bir muhabiri bile olmayan soytarı kanallar  mevcut iktidarın Atatürkçülüğünü tartışma konusu yapmaya kalkıyor.  Halt etmişsiniz diyorum.  Halktv Fox tv Krt nerede sizin muhabirleriniz neden yok orada?  Talimat nereden?  Bu arada Kudüs te Filistin de Telaviv de görev yapan TRT CNNTÜRK HABERTÜRK AHABER ÜLKE TV HABER24 muhabirlerini  tebrik eder Cumhuriyet bayramlarını kutlarım . Sizler de serhat boylarında görev yapan askerler kadar belki daha fazla kutsal görev yapmaktasınız. Gerçek kahramanlarsınız.

  • Mucise Reis : )27 Ekim 2023 11:54

    Dedelerinin destan yazdığı Akdenizde milletimizin ordusu hemde göğsünü gere gere geçecektir... Bu şahane ortama törene kesinlikle sevdikleiniz ile katılın. B tip organizasyonlar milli benliğinizi geçmişinizi sizlere ne kadar güçlü şerefli onurlu bir asil mille tolduğunuzu hatıratacaktır. Birde  cebinizde bozuk para bulundurun. çocuklara  1tl .5 tl kafanıza göre bayranım kutlu olsun diyip verin. Bu basit şeyler çok önemli. Otomobil penceresinden sağda solda gördüğün çocuklara ya çikolata, yada küçük para,  ikram yapmayı alışknalık edinin. Malum otomobıl arkasında kuru mama taşımayıda ihmat etmeyin : ))   Yılar önce şunu fark etmiştim.. Benimde hayatım 10m2 de lüks klımalar altında, lambalar ile aydınlatılan, elektrık ve internet gidince bir an dunyaya döndüğün, sanki  ticari yetiştirilen tavukhane çiftliklerimi olacak diye... :D 2. uyanış yaşadığında anlarsın... yıllar geçiyor bol bol anı biriktir... para öyle böyle olsada olmasada yahat geçiyor...