E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşla anayasa anketi---

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşla anayasa anketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşla anayasa anketi
01 Ocak 2016 - 12:16 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşünde soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ndeki basın toplantısında bir gazetecinin, “Suudi Arabistan’a giderken, yenianayasa konusu gündeme gelmişti. Siz, ‘En son süreçte halkla arama konferansı yapmak yoluna da gidebiliriz’ demiştiniz ama ne anlama geldiğini soramamıştık. Şimdi açıklarsanız sevinirim” sorusunu yanıtladı:

“Arama konferanslarını biliyorsunuz diye açıklamadım. Arama konferansları akademisyenler arasında veyahut da o konuyla ilgili dağarcığında bir şeyler olanların katıldığı toplantılardır. Bunu daha geniş planda tutup, halkla bu arama konferansını yapabileceğiz. Yani seçeceksiniz, ondan sonra telefonlarla vatandaşla bu irtibatları kurmak suretiyle, yani bir nevi kamuoyu araştırması da diyebiliriz ama burada vatandaşın diyelim ki anayasanın o maddesiyle ilgili düşüncesi nedir, ne diyor, bunları halkla irtibat kurmak suretiyle... Öyle ufak rakamlar değil yani 500 bin değil sayıyı daha da artırmak suretiyle. Dolayısıyla toplumsal bir mutabakatın sağlanabileceği bir anayasanın oluşmasına bu arama konferansı çok ciddi bir zemin oluşturacaktır. Bu düşünceyle bunu sizlere ifade etmiş oldum.”

HALKIN ARADIĞI BELLİ, ADALET

Erdoğan, “Sayın Davutoğlu ‘Üniter devletlerde de başkanlık sistemi olabilir’ dedi. Sizin görüşünüzü alabilir miyiz?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Doğru. Yani ‘Üniter devlette başkanlık sistemi yoktur’ diye bir şey yok. Şu anda bunun zaten dünyada örneği var, geçmişten bu yana da var. Yani Hitler Almanyası’na baktığınızda orada da bunu görürsünüz, daha sonra değişik ülkelerde yine aynı şekilde bunun örneklerini görürsünüz. Bütün mesele, o başkanlık sisteminin uygulamada halkını rahatsız eden bir yapısı olmasın, karakteri olmasın. Uygulamada siz eğer adalet dağıtıyorsanız, halkın aradığı, beklediği nedir, adalettir. Bu olduğu anda zaten sıkıntı olmaz. Türkiye’nin böyle bir sisteme girmesiyle çok daha güçlü adımlar atmamız mümkün olacaktır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp01 Ocak 2016 23:27

    Alın size ileri demokrasi.... Bundan sonra Meclis kanun yaparken de vatandaşa sorsun.. Dünya alem demokrasi Nasıl olurmuş görsün... Ancak Sn Cumhurbaşkanı'mız konuşmasına iyi başladı da hitler örneği pek yakışık almadı.... :-)

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 22:05

    SİZE SADECE ŞUNU YORUMLAYAYIM.TAYYIP ERDOĞANIN DÜŞÜNDÜĞÜ BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKMENİSTAN.SİYASETİN ZENGİNLİĞİ ÜLKE VATANDAŞININ SÖMÜRÜLDÜĞÜ YARI DİKDATÖR BAŞKANLIK SİSTEMİ.

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 21:24

    YAVV BENİM TANIDIĞIM BİRİ VARDI.ADAMIN İHTİYACI OLMADIĞI HALDE AKP NIN KÖMÜRLERİNİ YILLARCA SECMEN OYU İÇİN ALDI ACAYİP BİLİNÇSİZCE PRAVAKATÖRLÜK YAPIYORDU BU KIŞ ALAMADIĞI İÇİN ADAM AKP DEDİĞİNDE HEMEN KONUYU KAPATIYOR...

  • don karleone01 Ocak 2016 21:16

    iyi malzeme vermiş tüm dünyaya, hitler kıyaslamasıyla

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 20:59

    SANA BU AKLI SUUDİLERMİ VERDİ..SEN ÖNCE OSMANLI ÇOK İYİ ARAŞTIRDA SONRASINDA SUUDİLERİN GİRİŞİMLERİNE AKIL VE MANTIĞINA AKABİNDE BİLGİSİZLİĞİ VE TECRÜBESİZLİĞİNE ARACI OL...

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 20:33

    YAA TAYYIP ERDOĞANDA B TERSLİK VAR YADA ETRAFINDAKİ ÇAHİL BİLGİSİZ TECRÜBESİZ AKIL HOÇALARINDA.

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 20:31

    SENİN BAŞKANLIK SİSTEMİ KONULU GİRİŞİMLERİN BİLE SACMALIK.AMA ANLAYANA

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 20:29

    Cumhurbaşkanlığından 'Hitler Almanyası' açıklaması "Cumhurbaşkanımızın 'Hitler Almanyası' benzetmesi, bazı haber kaynaklar tarafından açıkça çarpıtılarak ve tam tersi bir mana verilerek kullanılmıştır. Holokostu ve antisemitizmi, İslamofobiyle beraber bir insanlık suçu olarak ilan eden Cumhurbaşkanımızın ifadelerinin Hitler Almanyasına olumlu bir gönderme gibi yansıtılmaya çalışılması kabul edilemez".. ben boşuna DEMİYOM BU ÜLKEDE AKP Lİ PARTİZANLARIN TOPU ÇAHİL BİLGİSİZ TECRÜBESİZ DİYE...GEREKSİZ ,LÜZUMSUZ DEMECLERDEN VE SİYASİ SÖYLEMLERDEN SAKININIZ.......AKP SİYASİ PRAVAKATÖR PRAVOKATİF PARTİDİR.BİLGİSİZLİK TECRÜBESİZLİK TAVAN SEVİYEDE...

  • erdoğancı01 Ocak 2016 15:05

    hazreti erdoğan efendinin kuluyuz

  • can01 Ocak 2016 14:17

    arama deyince bizim halk ne anlar acaba?anaysanın 3 maddesini sayabilirmi koyunlar

  • nur çel01 Ocak 2016 13:38

    Meşhur ispir fasulyesini cok yemiş ispirli

  • ıspartalı01 Ocak 2016 13:23

    Yeter artık be, hergün şehit haberi varken, ne başkanlığı? Önce görevinizi yapıp aldığınız paraları hak edin.

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 13:21

    BOŞUNA DEMİYORUM.TAYYIP ERDOĞAN 1980 Lİ YILLARIN TÜRKİYEDE FAŞİZM VE ANARŞİZM İN YAPIÇISI OLAN GÜÇLERİN ABDULLAH ÖÇALANDAN SONRAKİ ÜST AKIL

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 13:05

    EE BOŞUNA DEMİYORUM 13 YIL KENDİLERİNİ KANDIRDILAR ŞİMDİ İSE BOÇALIYOR ABUK SABUK GİRİŞİMLERİN MUCİDİYDİLER LİMDİ AKILLARINDA UYGULAMAYA ÇALIŞIRYORLAR.BOŞ İŞLER.AZ KALDI

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 13:02

    SEN DEĞİL.KRAL OLSAN PAŞA OLSAN PADİŞAH DAHİ OLSAN BU BİLGİSİZLİK AKABİNDE TECRÜBESİZLİK BAZ ALINDIĞINDA ANÇAK KENDİNİ KANDIRIR GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞER AKABİNDE BU ÜLKEYİ YURTDIŞININ MASKOTU YAPARSIN..

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 12:52

    BULA BULA HİTLER ANAYASINI AKABİNDE ABD BAŞKANLIK SİSTEMİNİMİ BULDUN YOKSA.SANA BUNLARI BİRİLERİ DAYATMA POLİTİKASI OLARAK ŞARTMI KOŞTU....NEDE OLSA SAF VE BİLGİSİZ TÜRKİYE DEĞİLMİ.EKONOMİ VE SİYASET BAZ ALINDIĞINDA AKABİNDE CIKARÇI PARA SEVDALISI

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 12:49

    13 YIL BU ÜLKEDE BEN YAPTIM DEĞİPDE 17 ARALIKDAN SONRA ONLAR YAPTI DEĞİP PARALEL YAPI ÇIKARAN SİYASİ PARTİNİN, AKABİNDE SİYASİ PARTİ MİLLET VEKİLİNİN KÜRESEL SERMAYEYE OLUMSUZ GİRİŞİMLERİ VE BU ÜLKEDE AKP Lİ OLMAYANA İŞ PARA YOK DEĞİP NEREYE GİDERLERSE GİTSİNLER DEDİĞİ AYRICA BU ÜLKENİN GÜNÜMÜZÜN BAŞBAKANI YURTDIŞI GURBETÇİ VATANDAŞLARINA ORALARDA KALMALARINI AKABİNDE YURTDIŞI VATANDAŞLIĞINA DAHİ GEÇMELERİNİ ÖĞÜTLEYEN MANTIK DIŞI SÖYLEMLERİN VE ADALETDEN SÖZ EDİPDE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ÖN PLANDA TUTUP YERLEŞİK EKONOMİ DÜZENİNDE GELİR DAĞILIMI ADATLETSİZLİĞİN OLDUĞU BİR ÜLKEDE İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARIN YAPIÇISI OLAN HİTLER VE HİTLER ANA YASASISIN BAZ ALMASI SANIRIM ŞAŞIRTICI OLMASA GEREK..

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 12:36

    Hitler Almanyası.ULEN DİKDATÖR...

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 12:35

    ADALET ÜZERİNDEN BAŞKANLIK SİSTEMİNE GECİŞ YAPAMAZSIN.ÖNCE YERLEŞİK EKONOMİK DÜZEN VE YAPILAŞMA ŞART.LAFLA TAYYIP ERDOĞANIN GEMİÇİKLERİ YÜRÜMEZ..

  • ispirli erdoganciya cevap01 Ocak 2016 12:33

    bilerek sacmalamissin. insanlarin erdogancilar ile ilgili kotu dusunmesi icin yazilmis bir sacmalik. kimsin aen chpli yalakami, hdpli pkk mi.

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 12:33

    BU AKP GERCEKDEN NE YAPTIĞINI NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI AKABİNDE YAPMIŞ OLDUĞU GİRİŞİMLERİN SONUÇLARINI DAHİ TAHMİN EDEMEYECEK KADAR ÇAHİLÇE GİRİŞİMLERİN MUCİDİ...AMA FARKINDA DEĞİL..

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 12:31

    kamuoyu araştırması da diyebiliriz ...KAMU OYU ARAŞTIRMALARI TELEFON ARAÇILIĞI İLE YAPILMAZ.OKİ EV EV DOLAŞIPDA YAPILMAZ.BU DURUMLAR DOLANDIRIÇILIĞA ARACI OLUR.OKİ GÜNÜMÜZDE BİRÇOK DOLANDIRIÇILIK OLAYLARIDA BUNUN KANITIDIR.SİYASETİN OTORİTE BOŞLUĞU AKABİNDE APUK SABUK GİRİŞİMÇİLİĞİ DOLANDIRICILIĞIN ANA GÖSTERGESİDİ

  • KARTALAĞABEYLİ01 Ocak 2016 12:27

    “Arama konferanslarını biliyorsunuz diye açıklamadım. Arama konferansları akademisyenler arasında veyahut da o konuyla ilgili dağarcığında bir şeyler olanların katıldığı toplantılardır. Bunu daha geniş planda tutup, halkla bu arama konferansını yapabileceğiz. Yani seçeceksiniz, ondan sonra telefonlarla vatandaşla bu irtibatları kurmak suretiyle,......DOLANDIRIÇILIĞA ZEMİN HAZIRLIYORSUN....BENİ KİMSENİN SİYASİ AMAÇLA EVİMİN YADA CEP TELEFONUMUN ARAMASINA İZİN VERMEM.OKİ KİMSENİN HAKKI YOKTUR BENİ SİYASİ,DOLANDIRICILIK,YADA FUZİLİ TELEFON ARACILIĞI İLE RAHATSIZ ETMEYE.TANIDIKLARIM YADA TELEFON NUMARAMI VERDİĞİM GÜVENDİĞİM KİŞİLER HARİÇ

  • vatandaş01 Ocak 2016 12:26

    3-5 yandaş arayıp sorarlar, sonrada tam yaptık derler.Yeter artık, eziyet oldu Başkanlık. Vatandaş 7 Haziranda cevabını verdi sizlere,Uzatmayın.

  • ispirli erdoğancı01 Ocak 2016 12:25

    erdoğan isterse olur.erdoğan olmasaydı olmazdık.erdoğan dini öğretti.erdoğan yokken ajdık.erdoğansızken dinsizdik.erdoğan islamı yaydı.hazreti erdoğan sayesinde varız.rızkımızı o veri.maaşımızı o ödüyor.erdoğan para kazanmalı.maaşlarımızı almak için erdoğana dua edelim.erdoğan ve ailesine canım kurban olsun.

  • riza01 Ocak 2016 12:25

    Evet sizin yandaşlarin adaletinden halkta istiyor.

  • emin güney01 Ocak 2016 12:24

    zamlar yağmur gibi, bunlar ne...