E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Reisi ile görüştü---

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Reisi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Reisi ile görüştü
16 Ekim 2023 - 14:46 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail ile Filistin arasındaki gerilimi ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görüşmede, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı süreç, bölgede artan gerilim ve çözüm için atılması gereken adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, çatışmaların bir an önce sona ermesinin bölge ve dünya barışı adına önemli olduğunu, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için Türkiye'nin yoğun çaba sarf ettiğini, gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulması gerektiğini ve İsrail-Filistin meselesinde karşılıklı atılacak müspet adımların kalıcı çözümü beraberinde getirebileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Sunak ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmalarının geldiği nokta, barışın bölgede tesisi için izlenmesi gereken politikalar ve ağır insani krizin çözümüne yönelik acil tedbirler ele alındı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin, Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı, başta Batılı ülkeler olmak üzere, uluslararası toplumun etkin çıkışlar yapması gerektiğini, krizi derinleştiren kışkırtıcı adımlar yerine yıllar boyunca Filistin'e verilip tutulmayan sözlerin hatırlanması ve gereğinin yerine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Gıda Günü mesajı

 

Erdoğan tarih verdi: Deprem konutlarının teslimine başlıyoruz!

 

Erdoğan: ABD ile aramızda güvenlik sorunu var

 

Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki: Ey ABD! Senin ne işin var orada?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.