E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Wall Street’te ralli beklentisi düşük---

Cramer: Wall Street’te ralli beklentisi düşük

Cramer: Wall Street’te ralli beklentisi düşük
27 Nisan 2022 - 13:50 borsagundem.com

ABD borsaları yıl başından bu yana ciddi bir düzeltme döneminden geçiyor. Ünlü borsa yorumcusu Jim Cramer’a göre endekslerde kısa vadeli düşüş ihtimali azalsa da bu boğa piyasasının geri döneceği anlamına gelmiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa yorumcusu Jim Cramer Salı günü yaptığı açıklamada borsaların bundan sonraki süreçte toparlanma rallisi gerçekleştirme olasılığının karışık bir seyir izleme ihtimalinden daha düşük olduğu söyledi. Cramer söz konusu öngörüleri emtia ticaret firması DeCarley Trading’in Borsa Stratejisti Carley Garner’ın analizlerine dayandırıyor.

Cramer, “Carley Garner tarafından yorumlanan göstergeler, kısa vadeli düşüşlerin yakında sona erebileceğini gösteriyor, ancak güçlü bir ralli moduna geri dönmemizi bekleyemezsiniz. Bunun yerine, 2020 ve 2021'de yaratılan köpüğü dağıtmaya çalıştığımız uzun bir konsolidasyon dönemi bizi bekliyor” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı mevcut piyasa dengelerini göz önünde bulundurarak hatırlanması gereken iki önemli gerçeğe dikkat çekti:

Piyasalar şu sıralarda bilanço sezonunun tam ortasında bulunuyor. Düşüşte olan piyasalar Garner’a göre genellikle çeyrek bilanço sezonlarında aradıkları desteği bulabiliyor. Özellikle de mevsimsel trendlerin piyasaların yanında olduğu bir sırada borsalarsa düşmeye devam ediyor.

Emtia fiyatlarında ılımlılık oluşmaya başladı ve tahvil piyasası bazı istikrar belirtileri gösteriyor. Cramer, Garner’ın bundan sonraki süreçte her şeyin iyi olmasını beklemediğini, ancak en azından bu piyasanın şu anki seviyesini tutmakta şaşırtıcı bir güç gösterebileceğine inandığını söyledi.

Garner'ın analizini diğer piyasa göstergeleriyle de destekleyen Cramer öncelikle borsalarda korku göstergesi olarak da bilinen CBOE Volatilite Endeksi'nin (VIX) 2020'ye kadar olan süreçteki günlük grafiğine işaret etti.

Cramer, “VIX'in doğrudan ölçtüğü şey, yatırımcıların pozisyonlarını korumak için S&P 500'deki satım opsiyonlarını ne kadar acil bir şekilde satın aldıklarıdır. VIX ve S&P 500 zıt yönlerde hareket etme eğiliminde olduğundan, volatilite endeksinde olası bir zirvenin borsa için iyi bir haber olmasını bekleyebilirsiniz” dedi.

Garner’ın piyasa modelleri VIX’in potansiyel bir zirveye ulaştığının işaretlerini gösteriyor.

Cramer ayrıca teknoloji odaklı Wall Street endeksi Nasdaq 100'ün aylık grafiğini inceledi. Cramer endeksin performansını "Bu endeksteki hisse senetleri için 2008'den bu yana en kötü başlangıç" açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Nasdaq Endeksi özellikle ABD’de 40 yılın zirvesine yükselen enflasyon ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımı söylemleri ile birlikte son beş ayda önemli ölçüde geri çekildi. Ancak Cramer’a göre mevcut düzeltme Mart 2020’yden itibaren 20 ay süren borsa rallisine kıyasla hala düşük şiddette.

Cramer, “Bunu şöyle düşünelim: Nasdaq 100, 2009'daki dipten 2020'deki zirveye kadar 7.000 puan topladı. Endeks eski yükseliş trendine sadık kalsaydı, nerede olurdu? Garner, muhtemelen 13.000 değil, yaklaşık 8.000 puandan işlem görüleceğine dikkat çekiyor. Bu büyüklükte bir satış dalgası görmeyi beklemese de bu ihtimali tamamen dışlayamıyor” ifadelerine yer verdi.

Nasdaq 100 Endeksi günlük performans grafiğine odaklanan Cramer, endeksin Mart 2021’deki en düşük seviyelerine dönen trend çizgisinin altına düştüğüne işaret etti.

Ünlü borsa yorumcusu, “Ne yazık ki bugün bu trend çizgisinin altına düştü. Garner’a göre ya hep ya hiç anını yaşıyoruz. Eğer bu önemli destek çizgisinde kalırsak bir sonraki destek seviyesi 12.500 puandır. Ve eğer bir tür toparlanma elde edersek Garner bunun cazip bir fırsat olacağını düşünüyor” açıklamasında bulundu.

Cramer son olarak S&P 500 Endeksi’nin günlük performans grafiğine işaret etti. Borsa yorumcusu, “Garner'a göre, Pazartesi günkü günlük fiyat hareketlilikleri önemli bir terse dönüş modeliydi: Piyasa keskin bir şekilde düşüşle açıldı ve gün sonunda yükselişle kapandı. Geçtiğimiz günkü bu terse dönüş modelinin bir şey ifade edip etmeyeceği ise yazı tura atmaya benziyor” dedi.

Aktivist yatırımcılardan Buffett’ı kovma planı

 

Dolarda kısmi yükseliş

 

Bakır fiyatları düştü, demir yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)