E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Borsalarda fırsat mevsimi geliyor---

Cramer: Borsalarda fırsat mevsimi geliyor

Cramer: Borsalarda fırsat mevsimi geliyor
07 Ekim 2021 - 15:22 borsagundem.com

Oldukça çalkantılı ve tuzaklarla dolu bir dönemi geride bırakan Wall Street endeksleri ünlü borsa uzmanı Jim Cramer’a göre önümüzdeki süreçte güçlü fırsatlar vadediyor olabilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcıların hisse senetlerine yönelik az da olsa iyimser olabilmesi için birkaç nedenin oluştuğunu açıkladı. Daha önceki açıklamalarında borsaların gidişatına ilişkin umut verici bir haber olmadan hisse senetlerine dönmeyeceğini belirten Cramer geçtiğimiz gün Wall Street’in zorlu bir süreçten çıkmakta olduğunu söyledi.

Cramer açıklamasında, “Her rallinin bir tuzağa dönüştüğü haftalarca süren felaketin ardından insanlar ne yapacağını bilmiyorlar ve genellikle insanlar bu derecede kafaları karıştığında satışa geçerler” ifadelerine yer verdi. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün yükselişe geçmeden önce güne satış dalgasıyla güne başlamıştı. Ancak ABD’nin üç büyük endeksi de günü pozitif tarafta sonlandırmıştı.

Ünlü borsa uzmanı, “Bu noktada ilk olarak neden hisse sahibi olduğunuzu düşünmelisiniz. Belki de borsa açılışında satmışsınızdır ki umarım böyle değildir. Yatırım teziniz hala sağlamsa ve hiçbir şey kötü yönde etkilemediyse o zaman haklı olmanın zamanı geldi. Bana kalırsa borsalar bu sabah olduğu gibi düşmeye devam edecek ancak siz satın alacaksınız” önerilerinde bulundu.

ABD hisse senetleri Çarşamba günü Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'ın kapalı bir toplantıda Cumhuriyetçilere kısa vadeli borç tavanının yükseltilmesini teklif etmeyi planladığını söylediğinin bildirilmesinin ardından yön değiştirdi. Financial Times’ta yer alan bir habere göre ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm doğalgaz fiyatlarındaki artışa karşı ülkenin stratejik petrol kaynaklarını kullanmayı da değerlendiriyor. Cramer’a göre Biden hükümetinin bu eğilimi de borsalardaki geri dönüşü etkileyen unsurlardan biri.

Endekslerin geri dönüşüne şaşırmadığını belirten Cramer, piyasaların Washington’daki ‘insan yapımı sorunları’ fazlaca gündemde tuttuğunu söyledi. Borsa uzmanı, “İnsan yapımı sorunlar çok aptalca ve yorucudur. Aynı zamanda kolay bir biçimde çözülebilir” açıklamasında bulundu.

Cramer, “İçerisinde bulunduğumuz anı şu şekilde görüyorum. Yılın mevsimsel olarak en zor kısmının sonuna gelmenin eşiğindeyiz, Kovid krizi düzeliyor ve delta varyantından en çok etkilenen bölgelere şimdilerde ülkenin en iyi iş büyümesine sahip. Bildiğimiz kadarıyla bunlar satış değil alım sebepleri. Tarihsel olarak önümüzdeki 10 gün daha çok bu sabah ve bu akşam arasındaki fark gibi olacak” ifadelerine yer verdi.

 

Enerji fiyatlarındaki artış hedge fonlara yaradı

 

Wall Street devleri kripto paralara akın ediyor

 

Piyasalarda izlenen pozitif seyir sürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)