E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarWall Street devleri kripto paralara akın ediyor---

Wall Street devleri kripto paralara akın ediyor

Wall Street devleri kripto paralara akın ediyor
07 Ekim 2021 - 10:20 borsagundem.com

Wall Street devleri Bitcoin ve kripto paralara akın ediyor. Eylül ayı boyunca zorlu bir dönem geçiren kripto paralar ekim ayına yükselişle başladı. Bitcoin mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve kripto paralar zorlu geçen eylül ayının ardından, ekim ayına yükselişle başladı. Bitcoin’in fiyatı 24 saat içinde yaklaşık %10 artarak, son altı aydır görülmeyen bir seviyeye ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte kripto para piyasasının toplam değeri 2,3 trilyon dolara yükseldi. Bu rakam geçtiğimiz ay 1,8 trilyon dolar seviyesindeydi.

Bitcoin ve kripto paralardaki yükseliş dünyanın en büyük bankalarından bazılarının kripto paralara yönelik boğa piyasası beklentilerini açıklamasının ardından gerçekleşti. Forbes’un haberine göre Wall Street’in dev bankası Bank of America, Bitcoin ve kripto paraların şimdi “görmezden gelinemeyecek kadar büyük” hale geldiğini söyledi. Bu hafta ABD’nin yönetiminde bulunan varlıklar açısından en büyük ikinci bankası Bank of America analistleri dijital varlıklara yönelik açıklamalarda bulundu. Analistlerden oluşan ekip, “blockchain teknolojisinin, dijital varlıkların ve binlerce merkeziyetsiz uygulamanın ne kadar dönüştürücü olduğunu anlatmak zor” dedi.

Ekibin başında bankanın Kripto Para ve Dijital Varlık Stratejisi Başkanı Alkesh Shah yer alıyor.

Shah, “Bitcoin önemli, ancak dijital varlık ekosistemi çok daha büyük önem taşıyor” dedi. Kripto para piyasası bu yıl kripto teknolojisini kullanarak geleneksel finansal hizmetleri sunmayı amaçlayan merkeziyetsizleştirilmiş finansa (DeFi) yönelik ilginin artmasıyla yükseldi. Non-fungible tokenlar (NFT) da ilginin odağındaki ürünler arasında yer aldı.

NFT piyasası yılın üçüncü çeyreğinde 10,7 milyar dolara yükseldi ve bir önceki çeyreğe kıyasla sekiz kat arttı. US Bank bu hafta Bitcoin ve kripto para hizmetleri sunmaya başlayacağını açıkladı. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre yaz aylarında JPMorgan varlık yönetimi müşterileri için kripto fon desteği sunacağını açıklamıştı. Citi ise Goldman Sachs’ın adımlarını izleyerek Bitcoin vadelilerinde işlem imkanı tanımıştı.

Ancak Bitcoin’in yakın zamanda gerçekleştirdiği ralli, diğer küçük kripto paraları yükseltme konusunda etkili olmadı. Diğer coin’lerin Bitcoin’den yüksek performans gösterdiği “altcoin sezonu” sona erdi. Ethereum ve birçok rakibi ile merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) token’larının büyük bir bölümü, bu yıl Bitcoin’e kıyasla çok daha büyük yükselişler gösterdi.

Delta Exchange CEO’su Pankaj Balani, “gelecek haftalarda yeni rekorlar görmeye hazırlanıyoruz” dedi. Devamında, “aynı zamanda Bitcoin’in altcoin’lerden daha yüksek performans göstermesini ve ilerleyen dönemlerde yatırımların altcoin’lerden Bitcoin’e yönelmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bitcoin'de 'Soros' yükselişi

 

Ünlü yatırım uzmanından 2 altcoin tavsiyesi

 

Bitcoin'de yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Olmaz08 Ekim 2021 08:14

    Hiç işim olmaz

  • Mucise Reis ;)07 Ekim 2021 11:55

    fildi, tilkidi, baykuştu derken 30 bin usd den 55 bin ye geldi :D  Bistte dönen para burda dönenden daha az. bırak fili, zürfayı, papağanı, fareyi, peynirini : ) ayıları... anlamıyorum kardeşim de sus :D 100 usd di bu btc.. 5 - 10 yıl sonra butun ulkeler,kendi dijital paralarını kullanmaya başlayacak. BTC  o durumda, ALTIN olacak. altın gibi anında saniyeler için kaçılabileeck sanal altın. :D bizler bunu yıllar önce planladık konuştuk kafa yorduk.. ee bırakda biraz ekmek yiyelım be... eteryum 400 usd lerde idi. 3 bin usd geçti diye filler yok ezdi bilmem ne :D fil yoktu yahu ortada. bu kurumlar sonradan geldi : )) millet ucuzdan malı aldı. fil mil kurum felan dinlemez bu piyasa çakar geçer : )) burda öyle kurumların spekliği olmaz, fil dediklerin sornadan oyuna dahil olan  kurumlar...

  • Berber Bekri 07 Ekim 2021 10:56

    Demek ki filler tepişirken çimler ezilecek....Emeğiyle alınteri ile para kazananlar kripto ve coinlerden uzak durun çok canınız yanar....YTD