E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCoca-Cola temettü verimi ile dikkatleri çekiyor---

Coca-Cola temettü verimi ile dikkatleri çekiyor

Coca-Cola temettü verimi ile dikkatleri çekiyor
17 Aralık 2021 - 07:35 borsagundem.com

Analistlere göre Coca-Cola ömür boyu temettü ödeme garantisine sahip şirket unvanını hak ediyor. Peki Cola-Cola neden bu unvana sahip?

İçecek devi Coca-Cola; Dasani, Sprite ve Powerade gibi markaların sahibi ve 235 milyar dolarlık piyasa değerine sahip ve şu anda %3,1 temettü getirisi ödüyor, bu da S&P 500'ün %1.3'lük ortalama temettü getirisinin iki katından fazla. Analistlere göre de ömür boyu temettü ödeme garantisine sahip şirket unvanını hak ediyor. Peki Cola-Cola neden bu unvana sahip? Hisse, art arda 59 yıl boyunca hissedarlara temettü ödemesini artırdı ve bu durum Coca-Cola'yı, Temettü Kralı olarak adlandırılan, art arda en az 50 yıl boyunca temettülerini artıran hisse senetleri arasına yerleştiriyor. Coca-Cola birkaç nedenden dolayı bu listede daha uzun yıllar kalacak gibi görünüyor.

Birincisi, Coca-Cola'nın gelişmiş ülkelerdeki %13'lük hacim payı nispeten olgun iken, şirketin küresel nüfusun %80'inin ikamet ettiği gelişmekte olan ülkelerdeki %5'lik hacim payı, gelecekte bol miktarda büyüme potansiyeli bırakmaktadır. Büyük ölçüde kullanılmayan gelişen pazarlar ve Coca-Cola'nın güçlü markası, analistlerin neden önümüzdeki beş yıl içinde hisse senedinden yaklaşık %10 yıllık düzeltilmiş hisse başına kazanç artışı beklediklerini açıklıyor.

İkincisi ise hisse senedinin temettü ödeme oranı  bu yıl yaklaşık %73 olacağı göz önüne alındığında güvenli görünüyor ve Coca-Cola, önümüzdeki yıllarda analistlerin büyüme tahminlerine yaklaşırsa; hisse senedi ödeme oranını daha da düşürürken temettüsünü her yıl orta tek haneli rakamlarda büyütebilecek.

Coca-Cola ayrıca 2021'in üçüncü çeyreğinde devam eden güçlü bir sürpriz kazanç trendine sahip ve art arda sekizinci çeyrek kazanç ve art arda üçüncü satış rekorunu kırdı.  Analistler şirketin stratejik dönüşümünden ve dünya çapında devam eden toparlanmadan fayda sağladığına inanıyor. Pandemi kaynaklı aksaklıkların azaldığı piyasalarda canlanmadan elde edilen gelirler arttı ve şirket, güçlü dijital yetenekler oluşturmak için hızlanan yatırımlardan kazanç elde etmeye hazır.

Credit Suisse ise The Coca-Cola Company için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve 63 $ hedef fiyat gösteriyor. Coca-Cola geride kalan 5 yıl içerisinde büyük bir dönüşüm geçirdi, şişeleme fabrikalarının satışını tamamladı, yeni bir iç organizasyon oluşturdu, “zombi markaları” varlık portföyünden çıkardı, ayrıca 10 milyar $ bedelle Costa Coffe ve Body Armor markalarını satın aldı. CS, şirket çalışanlarının %62’sini etkileyen yeni iş modelinin yatırım harcamalarına daha çok fon ayırmak adına avantaj sağladığının altını çizerek, bu dönüşümün yatırımcılar tarafından henüz değerlendirilmediğini belirtiyor. CS’e göre şirketin uyguladığı franchise modeli satış fiyatları üzerinde daha iyi kontrol imkanı tanıyarak, şirketin enflasyona karşı yapısal olarak korunmasını sağlamakta.

Genel olarak;  hisse senedi, 7 tane ‘’Alım’’ ve 4 ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve hisse için 13 tane ‘’Tut’’ önerisi bulunuyor, şirket için ‘’Sat’’ önerisi bulunmuyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 62.42$ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 55.24$ -200 günlük ortalaması ise 54.79$. Şirket hisse başına 1,68 $ temettü ödüyor ve  mevcut temettü verimi ise % 3.00.

Peki Coca-Cola (KO) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası’ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Marvell yeni hamleleriyle liderliğe oynuyor

Cisco hem temettüsüyle, hem bilançosuyla ön plana çıkıyor

Medyadaki başarı Discovery hisselerini etkileyecek mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)