E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMedyadaki başarı Discovery hisselerini etkileyecek mi?---

Medyadaki başarı Discovery hisselerini etkileyecek mi?

Medyadaki başarı Discovery hisselerini etkileyecek mi?
12 Kasım 2021 - 08:20 borsagundem.com

Discovery Inc için Credit Suisse “endeks üstü getiri” tavsiyesi veriyor ve hedef fiyatı 61 dolar olarak belirliyor. 2 analist ‘”güçlü al”, 2 analist “al”, 17 analist “tut”, 1 analist ise “sat” önerisinde bulunuyor.

Discovery Inc. dünya çapında 50’den fazla dilde doğa tarihi, seyahat, macera, yemek, spor gibi konularda belgeseller ve televizyon programları üreten bir şirkettir. Discovery Channel, Food Network, TLC, Animal Planet, Eurosport gibi dünyaca ünlü kanalların sahibidir. Discovery Education olarak da  Sosyal Yardım Ortakları ile beraber  topluluklara ülke çapında STEM Eğitimi  destekleyen ücretsiz dijital öğrenme kaynakları sunuyor. Discovery Education, son teknoloji ürünü dijital platformu nerede olursa olsun öğrenmeyi destekleyen dünya çapında EdTech (Eğitim Teknolojisi) lideridir.

Discovery DISCA, 2021'in üçüncü çeyreğinde hisse başına 24 cent kazanç bildirdi ve bu rakam geçen yıla göre %54.5 azaldı. Kazançlar için konsensüs işareti, hisse başına 40 cent olarak belirlendi. Reklam gelirleri yıllık %11,6 artarak 1,46 milyar $'a ulaştı. Dağıtım gelirleri yıllık %15 artarak 1,38 milyar $'a ulaştı. Diğer gelirler, bir önceki yılın çeyreğinde bildirilen 56 milyon$’ a kıyasla 313 milyon$ 3.çeyrekte, satış, genel ve idari giderler bir önceki çeyreğe göre %49,1 artarak 944 milyon $'a yükseldi. Amortisman ve amortisman öncesi düzeltilmiş faaliyet geliri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %23.9 düşüşle 726 milyon$ ‘a geriledi. Bilanço 30 Haziran 2021 itibarıyla 2,8 milyar$ ‘a kıyasla 30 Eylül 2021 itibarıyla nakit ve nakit benzerleri, 3,12 milyar$ olmuştur. Discovery Başkanı ve CEO'su  Zaslav, "Bu çeyrekte operasyonel, finansal ve yaratıcı olarak büyük ilerlemeler kaydettik. Ayrıca, yeni nesil gelirlerimizi yıldan yıla ikiye katlayarak hem reklam hem de dağıtım gelirlerinde çift haneli büyüme sağladık. Performans, çeyrek boyunca bir kez daha çok sağlıklı nakit akışları sağladı ve bilançomuzu ve finansal profilimizi daha da güçlendirdi. WarnerMedia ile bekleyen birleşmemiz ve ikonik ve dünya çapında sevilen franchise ve markaları birleştirerek bu iki şirketi bir araya getirme fırsatından dolayı çok heyecanlıyız. Ve birleşik portföy genelinde küresel ölçeği daha verimli bir şekilde yönlendirmek için bizi konumlandırıyor." dedi.

Discovery Inc için Credit Suisse “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hedef fiyatı 61$ olarak belirliyor. Şirket ayrıca içerik, dijital ürün ve web sitesi geliştiren ve üreten prodüksiyon stüdyoları işletir. DISCA, WarnerMedia ile birleşeceğini açıklamıştı. DISCA’nın büyüklüğünü çarpıcı bir şekilde arttıracak olan birleşmenin 2022 ortalarında tamamlanması ve DISCA’nın yeni şirkette %27’lik bir paya sahip olması bekleniyor. DISCA’nın 3.Ç. sonuçları Wall Street beklentilerinin üzerindeydi, ayrıca Warner birleşmesinden sonra borç kaldıracının düşmesi, FAVÖK’ün ve serbest nakit akışının iyileşmesi bekleniyor. Şirket tüm hizmetlerini topluca sunabileceği bir teknoloji platformu geliştiriyor, bu şekilde birleşme sonrası uyumun arttırılması ve maliyetlerin azaltılması planlanıyor, CS böylece iki şirketin toplam faaliyet giderlerinin %13 oranında azalmasını bekliyor. CS, 2021’de %56 seviyesinde olan FAVÖK’ün serbest nakit akışına dönüşüm oranının birleşme öncesinde %71 seviyelerine yükselmesini bekliyor.

Şirket için analistlerin ortalama beklentisi 38 $ seviyesinde. Şirket için 2 analist ‘’Güçlü Al’’; 2 analist ‘’Al’’ ve 17 analist ‘’Tut’’ önerisinde ve 1 analist ‘’Sat’’ önerisinde bulunuyor. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 25.83$ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 27.61$ -200 günlük ortalaması ise 35.88$ . 1 yıl içerisinde en yüksek gördüğü seviye 21.57 $- en düşük seviye ise 78.14 $. 

Peki Discovery, Inc. (DISCA) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

İşletim sistemi ve oyun konsolları, Microsoft karlılığını nasıl etkiledi?

‘QSR’ karlılığını nasıl etkiledi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)