E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCisco hem temettüsüyle, hem bilançosuyla ön plana çıkıyor---

Cisco hem temettüsüyle, hem bilançosuyla ön plana çıkıyor

Cisco hem temettüsüyle, hem bilançosuyla ön plana çıkıyor
03 Aralık 2021 - 09:00 borsagundem.com

Şirket şu anda IoT ile ilgili teknolojilerinden yılda yaklaşık 100 milyon dolar kazanıyor ve katlanarak büyüme potansiyeli görüyor.

Cisco Systems Inc. (NASDAQ:CSCO) internet protokolü tabanlı ağ çözümleri sunan, aynı zamanda iletişim ve bilgi teknolojilerine dair ürünler üreten ABD’li bir şirkettir. Şirket şu anda IoT ile ilgili teknolojilerinden yılda yaklaşık 100 milyon dolar kazanıyor ve katlanarak büyüme potansiyeli görüyor. Cisco'nun IoT çalışmasının yanı sıra optik ağ ve 5G ürünlerini içeren "Gelecek için İnternet" kategorisi, bir önceki yıla göre %46 artışla en son çeyreğinde 1,37 milyar dolar gelir elde etti.

17 Kasım'da Cisco; 2022 mali yılının ilk çeyreği sonuçlarını açıkladı ve 0,82 $ hisse başı kar açıklayarak açıklayarak beklentileri aştı. Şirketin güçlü sonuçlarının ardından, Morgan Stanley de hisse senedi fiyat hedefini 59 $'a çıkardı. Firmanın analisti, beklentileri aşmayı başardığı için şirketin performansını takdir etti. Cisco Systems, Inc. 2021'de hissedarlarına %21.1 getiri sağlarken, 12 aylık getirileri %27.8 olarak gerçekleşti.

Credit Suisse’de Cisco Systems için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 74 $ hedef fiyat gösteriyor. Son yayınlanan  mali tablolarda, hasılat rakamı 13 milyar $ olan beklentilerin bir miktar altında gelerek 12,9 milyar $ olarak gerçekleşe de, şirket yaptığı basın açıklamasında, talebin güçlü kalmaya devam ettiğini ve 2022’de büyümeye devam edileceğini belirtti. Şirket, dijital dönüşümün kalbinde yer alması, ürün ve hizmetlerine yönelik güçlü talep ve çığır açan yenilikleri nedeniyle 2022 yılı için hasılat ve HBK rakamlarında %8’lik bir büyüme beklediğini açıkladı. Şirket ayrıca, piyasa beklentisinin çok üzerinde bir rakam olan, 4,29 milyar $ faaliyet karı beklediğini de bildirdi.

Şirket ayrıca Donald Yacktman'ın hedge fonuna göre satın alınacak en iyi temettü hisseleri listesine, 10 yıllık tutarlı temettü artışı geçmişine sahip olduğu için giriyor. Cisco Systems, hisse başına yıllık 1,48 ABD doları temettü ödüyor ve mevcut temettü verimi %2,78 seviyesinde bulunuyor. Genel olarak, hisse senedi, 11 tane "Alım" ve 8 tane ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve Hisse için 8 tane ‘’Tut’’ önerisi bulunuyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 62.19 $ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 55.71 $ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 56.12 $ -200 günlük ortalaması ise 53.71 $. Hissenin bir yıl boyunca gördüğü en yüksek seviye 60.27 $ ve en düşük gördüğü seviye 43.35 $.

Peki Cisco Systems, Inc. (CSCO) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsasındaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Black Friday Walmart hissesini nasıl etkileyecek?

Açıklanan güçlü bilançosu Nvidia hisse fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci03 Aralık 2021 10:01

    bu araştırma raporları 1 ay öncesinde fonlara ve portföy yönetim şirketlerine sunuluyor. onlar alım yaptıktan sonra piyasaya veriliyor. piyasa raporu görüp alım yapınca fiyatlar yükseliyor, fonlar ellerindekileri satıyor.