E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMarvell yeni hamleleriyle liderliğe oynuyor---

Marvell yeni hamleleriyle liderliğe oynuyor

Marvell yeni hamleleriyle liderliğe oynuyor
10 Aralık 2021 - 08:37 borsagundem.com

Analistler, kazanç tahminlerini % 6,9 oranında artırdı ve 2021 yılı için hisse başı kar tahmini şu anda 1,55 dolar. Eğer Marvell bunu başarabilirse şirketin kazancı geçen yıla göre % 68'in üzerinde artmış olacak.

Marvell Technology, merkezi California, Santa Clara’da olan analog, karışık sinyal ve dijital sinyal işleme entegre devrelerinin tasarımcısı, geliştiricisi ve pazarlamacısıdır; şirket veri altyapısı yarı iletken çözümleri sunar. Şirket aynı zamanda 5G sistemleri ve bulut veri merkezleri için yüksek performanslı silikon ürünler de üretmektedir. Marvell, 5G ve veri merkezi uç pazarlarına ilişkin depolama ve ağ yongalarına yönelik güçlü talepten yararlandı ve en son konsensüse göre %13,16'lık bir sürprizle 3 aylık 0,43 $ hisse başına kazanç bildirdi. MRVL, son dört çeyrekte %7,56'lık beklentiye göre ortalama pozitif kazanç  yayınladı ve bu yıl hisse senedinin %92'lik getirisinde bir katalizör oldu. Cari yıl için gelirlerin 4,44 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor, bu da geçen yıla göre yaklaşık %50'lik bir büyüme oranına karşılık demek. Analistler, geçen hafta içinde kazanç tahminlerini %6,9 oranında artırdı ve 2021 yılı için Hisse başı kar tahmini şu anda 1,55 $; eğer Marvell bunu başarabilirse şirketin kazancı geçen yıla göre %68'in üzerinde artmış olacak. Gelecek yıla bakıldığında ise analistler hisse başı kar tahminlerini %15,7 artışla 2,21 $'a revize ettiler ve bu da  yılık bazda  %42,62'lik bir artışı temsil ediyor.

Credit Suisse’de Marvell Technology için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 105 $ hedef fiyat gösteriyor. Şirket 3. Çeyrekte, tedarik sıkıntılarına rağmen 1,15 milyar $ olan hasılat beklentisinin üzerine çıktı ve 1,21 milyar $ hasılat elde etti. CS, bu başarıyı şirketin tedarik ağını genişletmesine bağlıyor. Marvell’in bu sene gerçekleştirdiği Innovium’u satın alma işleminin, özellikle bulut sistemleri ve veri merkezi ağ çözüm hizmetlerinde önemli bir sinerji sağlayacağı tahmin ediliyor. CS’e göre söz konusu satın alma  2023’te 150 milyon $, 2024’te 400 milyon $ ve 2025’te 800 milyon $ ek hasılat sağlayacak.

Marvell, ayrıca 7 Aralık 2021 tarihinde; 5 milyar sabit disk sürücüsü (HDD) denetleyicisini önümüzdeki ay piyasaya süreceğini duyurdu ve şirketin 25 yılında önemli bir kilometre taşına da işaret etti. Bu başarı, Marvell'in HDD işinin uzun ömürlü olduğunun bir kanıtı ve şirketin daha fazla depolama kapasitesi için sürekli artan ihtiyacı karşılamak için son teknoloji olan Bravera sabit disk sürücüsü ürünlerine  yatırım yapma ve geliştirme konusundaki kararlılığının da altını çizmektedir. Devam eden dijital dönüşüm, daha yüksek kapasiteli veri depolama gerektiren bulut hizmetleri, dijital ödemeler, yapay zeka ve 5G'nin benimsenmesini sağlıyor. Sonuç olarak, bulut veri merkezleri, artan  talebini karşılamak için HDD depolama alanı arıyor ve Marvell'in 5 milyar HDD denetleyicisi sevkiyatı küçük bir başarı değil ve belli bir zaman diliminde yaklaşık 4,9 Zettabayt data transfer edilmesini sağlıyor. Bulutta HDD eksabaytlarına yönelik doyumsuz talep artmaya devam ederken, Marvell’in  depolama altyapısına stratejik odaklanması ve kapasitesiyle de sektörde lider olmaya devam edecek iyi bir konumda olduğuna inanılıyor.

Peki Marvell Technology, Inc. (MRVL) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Cisco hem temettüsüyle, hem bilançosuyla ön plana çıkıyor

Black Friday Walmart hissesini nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)