E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti: Hisse senetleri darbe alabilir---

Citi: Hisse senetleri darbe alabilir

Citi: Hisse senetleri darbe alabilir
19 Nisan 2023 - 08:05 borsagundem.com

Citi'ye göre, merkez bankalarının 800 milyar dolar teşviki geri çekmeleri hisse senetlerini ve diğer risk varlıklarını vurur.

Citigroup, merkez bankalarını küresel ekonomiyi desteklemek için ortaya koydukları 800 milyar dolar desteği geri çekmeleri halinde hisse senetleri ve diğer risk varlıklarının darbe alacaklarını söyledi.

Citi'nin global piyasalar stratejisti Matt King bugün yayınladığı yatırımcı notunda, yüksek frekanslı likidite göstergelerinin, 1 trilyon doların üzerinde merkez bankası likiditesini enjekte edilmesinin ateşlediği risk rallisinin teklemeye başladığına işaret ettiklerini vurguladı. King, diğer merkez bankalarının ortaya koydukları destekten ayrı olarak sadece Fed'in ABD bankacılık krizinin ardından bilançosunu 440 milyar dolar büyüttüğüne dikkat çekti.

"Bu küresel politika desteği dalgası düşen kâr beklentileri karşısında reel getirileri aşağı çekti, sermaye çarpanlarını destekledi" ifadelerini kullanan King, "Çin MB'nin gevşek para politikasını dizginlemesi ile bu destek sona ermeye başladı. ABD ve Avrupa merkez bankaları da niceliksel sıkılaştırmayı şiddetlendiriorlar" dedi.

Önümüzdeki haftalarda 600-800 milyar dolar küresel likiditenin geri çekileceğini öngören King, "Eğer piyasalar şimdi ani bir baskı azalması yaşarlar ise bu sürpriz olmaz" dedi.

Küresel piyasalarda Fed etkisi sürüyor

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri tehlikeli bölgede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)