E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti: ABD borç riski yatırımcılar için 'hayatın gerçeği' olacak---

Citi: ABD borç riski yatırımcılar için 'hayatın gerçeği' olacak

Citi: ABD borç riski yatırımcılar için 'hayatın gerçeği' olacak
20 Kasım 2023 - 14:05 borsagundem.com

Citi baş ekonomisti Sheets, ABD borç riski konusunda yatırımcıların çok fazla bir seçeneği olmadığını zamanla bunun 'hayatın bir gerçeği' olarak kabul edileceğini söyledi.

Citi analistleri, bu yıl devlet tahvili getirilerinin yükselmesine yardımcı olan artan ABD devlet borcu ve mali açıkların, odak noktaları ekonomik temellere kaydıkça yatırımcılar için muhtemelen ikincil faktörler haline geleceğini söyledi.

Artan devlet tahvili arzı ve daha büyük mali açıklara ilişkin endişeler, fiyatlara ters yönde hareket eden devlet tahvili getirilerinin bu yıl 16 yılın en yüksek seviyelerine çıkmasına katkıda bulunurken, derecelendirme kuruluşları Fitch ve Moody's'in ABD hükümetinin kredi notlarını negatife çevirmesine neden oldu.

Citi'nin küresel baş ekonomisti Nathan Sheets, bu zorlukların ortadan kalkması beklenmese de, kısmen ABD dolarının küresel rezerv para birimi statüsü ve ABD devlet tahvili piyasasının derinliği ve likiditesi göz önüne alındığında alternatif eksikliği nedeniyle yatırımcıların eninde sonunda risklere alışacaklarını söyledi.

Sheets, "Dolar ve Hazine tahvilleri rezerv varlıklar... bir anlamda yatırımcıların çok fazla başka seçeneği yok ve bu da bize en olası senaryonun bu risklerin geri planda kalması olduğunu düşündürüyor. Bizim temel görüşümüz, yatırımcıların zaman içinde bu mali riskleri hayatın bir gerçeği olarak kabul ettiği ve nihayetinde Hazine getirilerini belirleyenin arz ve talep değil, daha çok ekonominin temelleri olduğudur" dedi.

ABD borsalarında 10 yılın en hızlı geri dönüşü

 

ABD tahvil yatırımcılarında resesyon korkusu

 

ABD tahvil getirilerinde kredi notu etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)