E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipras'ın güven oylamasından rahat geçeceği tahmin ediliyor---

Çipras'ın güven oylamasından rahat geçeceği tahmin ediliyor

Çipras'ın güven oylamasından rahat geçeceği tahmin ediliyor
15 Ocak 2019 - 08:41 borsagundem.com

Yunanistan'da Çipras hükümetinin güven oylamasını başarılı şekilde geride bırakması bekleniyor

Yunanistan'da Başbakan Aleksis Çipras liderliğindeki hükümetin, parlamentoda Çarşamba günü yapılması beklenen güven oymasını başarılı şekilde atlatması bekleniyor.

Güven oylaması Savunma Bakanı Panos Kammenos liderliğindeki Bağımsız Yunanlılar (ANEL) partisinin Makedonya ile isim anlaşmazlığını ortadan kaldırmayı amaçlayan anlaşma konusundaki görüş ayrılıkları nedeniyle koalisyon hükümetinden çekilmesi ile gündeme gelmişti.

Yatırımcılar, Çipras'ın oylamayı kazanacağına güveniyorlar ve bu nedenle güven olmasının piyasalarda bir tedirginlik yaratmadığı görülüyor.

Çipras'ın oylamayı kaybetmesi halinde de Yunanistan siyasetinde çok büyük değişiklik olmayacak. Ekim ayında yapılacak olan genel seçimler, sadece birkaç ay öne çekilmiş olacak.

300 sandalyeli Yunanistan Parlamentosu'nda Çipras liderliğindeki Syriza'nın 145 sandalyesi bulunuyor. Çipras'ın güven oyu için dışarıdan 5 oya ihtiyacı var. Hali hazırda koalisyondan ayrılan ANEL'in 4 üyesi Çipras'a güven oyu vereceklerini açıklamış durumdalar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)