E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin’in inşaat sektörü yavaşlama nedeniyle değer kaybetti---

Çin’in inşaat sektörü yavaşlama nedeniyle değer kaybetti

Çin’in inşaat sektörü yavaşlama nedeniyle değer kaybetti
18 Ekim 2021 - 09:28 borsagundem.com

Çin'de inşaat sektörü hisseleri merkez bankasının Evergrande ile ilgili açıklamalarına rağmen ekside.

Çin'de inşaat şirketlerinin hisseleri, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) Evergrande'nin borcundan dolayı ortaya çıkan sorunların yönetilebilir düzeyde olduğunu açıklamasına rağmen sektörde yavaşlama olduğuna dair işaretler nedeniyle değer kaybetti.

Reuters'ın haberine göre PBOC Başkanı Yi Gang, dün yaptığı açıklamada ekonominin bazı şirketlerin "yanlış yönetimi" nedeniyle ortaya çıkan temerrüt riski gibi zorluklarla karşı karşıya kaldığını ancak yetkililerin bu durumun "sistematik riskler haline gelmemesi için" süreci yakından takip ettiğini söylemişti.

Cuma günü açıklama yapan başka bir PBOC yetkilisi Evergrande'nin borcundan dolayı bankacılık sisteminin karşılaşabileceği sorunların yönetilebilir düzeyde olduğunu ve finans kurumlarının maruz kaldıkları riskin büyük olmadığını söylemişti.

Çin'de bugün yayımlanan verilerden Reuters'ın yaptığı hesaplamaya göre yeni başlayan inşaat sayısı Eylül'deki art arda altıncı defa düşüş kaydetti. Böylece yeni inşaat sayısı 2015 yılından bu yana en uzun süreli gerilemeyi kaydetti.

Çin'in en büyük inşaat şirketlerinin yer aldığı CSI300 inşaat sektörü endeksi yüzde 2'den fazla gerilerken kapsamı daha geniş olan diğer bir inşaat sektörü endeksi yaklaşık yüzde 1.7 geriledi.

Hong Kong'da inşaat şirketleri nispeten daha iyi performans sergilerken Çin ana karasındaki inşaat şirketlerini izleyen endeks yüzde 0,3 , Hang Seng inşaat endeksi ise yüzde 0,7 ekside.

Çin hisse senedi ve emtia türevlerini yabancı yatırımcılara açıyor

 

Asya borsaları Çin verileri ile geriledi

 

Çin'de üretici fiyatları 25 yılın en hızlı artışını yaşadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)