E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in beklenmedik faiz kararı Asya borsalarını karıştırdı---

Çin'in beklenmedik faiz kararı Asya borsalarını karıştırdı

Çin'in beklenmedik faiz kararı Asya borsalarını karıştırdı
21 Ağustos 2023 - 06:58 borsagundem.com

Asya borsaları, Çin Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası karışık seyir etti. Çin Merkez Bankası geçen hafta orta vadeli borç verme faiz oranını beklenmedik bir şekilde düşürmüştü

Asya piyasalarında, Çin'in 1 yıllık kredi faiz oranını düşürmesi, ancak 5 yıllık faiz oranını değiştirmemesiyle karışık seyir

Asya-Pasifik piyasaları, Çin'in bir yıllık faiz oranını düşürmesi, ancak beş yıllık faiz oranını değiştirmemesi nedeniyle karıştı.

Bir yıllık LPR 10 baz puan düşürülerek yüzde 3,55'ten yüzde 3,45'e çekilirken, beş yıllık LPR yüzde 4,2'de kaldı. Beş yıllık LPR ayrıca ipotekler için bir sabitleyici görevi görür.

35 piyasa gözlemcisinin katıldığı bir ankette, Çin merkez bankasının geçen hafta orta vadeli borç verme faiz oranını beklenmedik bir şekilde düşürmesinin ardından tüm katılımcıların her iki oranda da indirim öngördüğünü bildirdi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,86 düşerken, anakara Çin piyasaları da CSI 300 yüzde 0,28 düşüşle negatif bölgedeydi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,1 düştü, ancak diğer piyasaların tümü yükseldi.

Japon Nikkei 225 yüzde 0,32 ve Topix yüzde 0,24 yükseldi. Güney Kore'de Kospi yüzde 0.61, Kosdaq yüzde 1.87 oranında değer kazandı.

Cuma günü ABD'de üç ana endeks karışık kapandı ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama yüzde 0,07 arttı. Ancak S&P 500 yüzde 0,01 düştü ve Nasdaq Composite yüzde 0,2 düştü.

Asya borsaları, Japonya enflasyon verileri ile düşüşe geçti

 

Asya borsaları yeni haftayı düşüşle karşıladı

 

Fed tutanakları sonrası Asya borsaları karışık seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)