E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'den offshore kredilere durdurma---

Çin'den offshore kredilere durdurma

Çin'den offshore kredilere durdurma
27 Ocak 2016 - 08:36 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası, bazı Çin bankalarının offshore piyasada yuan cinsinden kredilerini askıya aldı

Çin Merkez Bankası (PBOC), konu hakkında bilgiye sahip bazı kaynaklara göre, Hong Kong'daki bazı Çin bankalarına, açığa satışları durdurmak ve likiditeyi sıkılaştırmak için offshore piyasada yuan borç vermelerini askıya alma talimatı verdi.

Talimatların kamuoyuna açık olmamasından dolayı ismini vermeyen kaynaklar, PBOC'un, aralarında BOC Hong Kong (Holdings) Ltd. ve Industrial & Commercial Bank of China (Asia)'nın da bulunduğu bankalardan gerekli olmadığı sürece yuan cinsinden borç vermemelerini istediğini kaydetti.

PBOC ayrıca, yıl sonunda volatilitenin farkına varmasının ardından, bazı Çinli banka ve firmaların, 1 Ocak'tan itibaren, offshore yuan piyasasında açığa satış emirleri hakkında bilgi toplamasını da istedi. Kaynaklar, merkez bankasının bunun ardından yeni bir talimat vermediğini belirtti.

Çin hükümeti, yavaşlayan ekonomi ile birlikte, sermaye çıkışlarının artması ve yuanın daha da değer kaybedeceği beklentilerinin güçlenmesi sonucu, yuanı desteklemeye çalışıyor. Resmi haber ajansı Xinhua'da Cumartesi günü çıkan bir yorumda, Açık pozisyona giren yuan spekülatörlerinin, politika yapıcılarının kura istikrar kazandırmak için tedbir alması ile birlikte, "büyük kayıplar" yaşayacağı kaydedildi.

Offshore yuan dolar karşısında Çarşamba günü fazla değişmeyerek, Hong Kong saati ile 13:38'de 6.6081 seviyesinde kaldı. Hong Kong piyasasında işlem göre yuan bu yıl yüzde 0.65 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)