E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'den AB'ye işbirliği teklifi---

Çin'den AB'ye işbirliği teklifi

Çin'den AB'ye işbirliği teklifi
28 Ocak 2014 - 06:57 borsagundem.com

Çin Devlet Müşaviri Yang Jiechi, AB yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde serbest ticaret anlaşması önerisinde bulundu

Avrupa Birliği yetkilileriyle temaslarda bulunan Çin Devlet Müşaviri Yang Jiechi, serbest ticaret anlaşması önerisinde bulundu.

Brüksel'de Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile bir araya gelen Jiechi, "Çin ile AB arasında iş dünyasında işbirliği konusunda parlak umutlar var" dedi.

Jiechi, iki tarafın da Çin-AB serbest ticaret anlaşması konusunda bir fizibilite çalışması için gerekli koşulların yaratılması doğrultusunda ortak çalışması gerektiğini ifade etti.

Çin ile AB arasında olası bir serbest ticaret anlaşmasının en önemli destekçileri arasında İngiltere yer alıyor.

Uluslararası ticaret müzakerelerinden sorumlu olan AB Komisyonu ise öncelikle AB ülkelerinin Çin'de daha kolay iş yapmasının önünü açacak olan yatırım anlaşması konusunda ilerleme sağlanması gerektiğini düşünüyor.

Çoğu kesim tarafından serbest ticaret anlaşmasına doğru atılmış bir adım olarak görülen Yatırım anlaşmasıyla ilgili görüşmeler geçen hafta Pekin'de başladı.

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin ile AB arasındaki ticaret son on yılda ikiye katlanarak günde 1 milyar euro seviyesine ulaştı. Çin'in AB'nin dış yatırımlarındaki payı yüzde 2 seviyesinde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)