E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin’de yabancı şirketler için artan riskler ve yatırım belirsizlikleri---

Çin’de yabancı şirketler için artan riskler ve yatırım belirsizlikleri

Çin’de yabancı şirketler için artan riskler ve yatırım belirsizlikleri
20 Mart 2024 - 08:58 borsagundem.com

Rapora göre Çin’deki yabancı işletmeler, artan düzenleyici belirsizlikler ve sıkılaşan politikalar nedeniyle yatırım ve operasyonel risklerle karşı karşıya kalıyor.

Avrupa Birliği Ticaret Odası tarafından yayımlanan raporda, Çin'deki "acımasız düzenlemeler" ile yabancı yatırımcıların ve işletmelerin risk oranları hakkında detaylar paylaşıldı.

Çin liderlerini son yıllarda "katlanarak arttığını" söylediği endişeleri gidermek için daha fazlasını yapmaya çağıran Rapor'da, "Bu rapor, küresel iş ortamının giderek siyasallaştığı ve şirketlerin Çin pazarıyla ilişkilerini nasıl sürdürecekleri ya da bazı durumlarda sürdürüp sürdüremeyecekleri konusunda çok zor kararlar vermek zorunda kaldıkları bir döneme denk geliyor." ifadelerine yer verildi.

Oda ve China Macro Group danışmanlık şirketi tarafından derlenen çalışma, Çin'de faaliyet gösteren Avrupalı ve Amerikalı şirketler tarafından dile getirilen endişeleri yansıtıyor. Şirketlerin dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki taahhütlerini yeniden ayarlaması nedeniyle yabancı yatırımlar geçen yıl bir önceki yıla göre %8 düştü.

AB Odası yetkilileri, Çin'in değişen iş ortamının kısmen Pekin'in ticari sürtüşme ve kilit emtia veya sanayi ürünlerinin ithalatına bağımlılıktan kaynaklanan riskleri en aza indirmeye yönelik hamlelerini yansıttığını söyledi. Bu durum özellikle Washington ile yaşanan ticari sürtüşmeler ve COVID-19 salgını sırasında meydana gelen aksaklıkların ardından tedarik zincirlerinin Çin'den "ayrıştırılması" tartışmaları göz önüne alındığında geçerli.

Ancak Avrupalı şirketlerin de kendi risklerini yönetmeleri gerektiği söylendi.

Çin, yabancı yatırımcıları çekmek için eylem planı hazırladı

 

Çin'den 100 milyon tonluk petrol keşfi!

 

Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı 12.'nci yaptırım paketini onayladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)