E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de TÜFE ve ÜFE martta düştü ---

Çin'de TÜFE ve ÜFE martta düştü

Çin'de TÜFE ve ÜFE martta düştü
11 Nisan 2023 - 08:08 borsagundem.com

Çin'de tüketici enflasyonu, ekonomik aktivitedeki toparlanmaya rağmen Mart ayında yavaşlarken, üretici fiyatları daha da daraldı ve merkez bankasının toparlanmaya yardımcı olmak için gerektiğinde para politikasını gevşetmesi için alan bıraktı.

Ulusal İstatistik Bürosu Salı günü yaptığı açıklamada, tüketici fiyat endeksinin bir yıl öncesine göre yüzde 1'lik artış beklentisine karşın yüzde 0,7 ile beklenenden düşük geldi. Bloomberg ekonomistlerinin beklentileri sabit kalacağı yönündeydi.

Üretici fiyatları, ekonomistlerin beklentilerine paralel olarak yüzde 1,4'lük bir düşüş gördükten sonra, yıllık bazda yüzde 2,5 düştü.

Daha dalgalı gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyon ise yüzde 0,6'dan yüzde 0,7'ye yükseldi.

Pinpoint Asset Management Baş Ekonomisti Zhang Zhiwei, "Ekonomik toparlanma yolunda, ancak fiyatları yukarı çekecek kadar güçlü değil. Bu, ekonominin hala potansiyelinin altında çalıştığını gösteriyor. Büyümeyi daha da artırmak için maliye ve para politikalarına yer var” dedi.

ABD'de kısa vadeli enflasyon beklentisi yükseldi

 

Küresel piyasaların gözü ABD enflasyon verilerinde

 

Enflasyon ve resesyon ikilemi tekrar gündemde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)