E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin’de halka arzlara yeni kriter getirildi---

Çin’de halka arzlara yeni kriter getirildi

Çin’de halka arzlara yeni kriter getirildi
09 Temmuz 2021 - 07:43 borsagundem.com

Çin, yurt dışında halka açılacak şirketlerin ilgili bakanlıktan izin alması zorunluluğu getirecek

Çin Menkul Kıymet Düzenleme Komisyonu (CSRC), Çin şirketlerinin yurt dışında halka arz planlarını gözden geçirecek bir ekip oluşturma kararı aldı.

Konuya yakın kaynakların Reuters'e verdiği bilgiye göre, yurt dışı borsalara kote olacak Çin şirketlerini ilgili bakanlıktan izin almaları zorluluğu getirilmesi de değerlendiriliyor.

Komisyon oluşturacağı ekip ile esas olarak VIE olarak adlandırılan yapıyı kullanarak yurt dışına kote olmayı planlayan Çin şirketlerine odaklanacak.

VIE olarak adlandırılan yapı, 20 yıl kadar önce hassas sektörlere yabancı yatırımları sınırlayan kuralların etrafından dolanmak üzere oluşturulan ve Çin şirketlerine offshore piyasalara kote olarak fon temin etme imkanı veriyor.

Bugüne kadar Çin şirketlerinin offshore piyasalara kote olarak fon temin etmelerine sıcak bakan Çin, şimdi yurt dışına kote olacak şirketlere kendilerinin gözetim, denetiminden sorumlu olan bakanlıklardan onay alma zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor.

Bu duyuru, Çinli düzenleyicilerin ABD borsa listesinden birkaç gün sonra araç çağırma devi Didi Global Inc'e yönelik siber güvenlik soruşturması başlatmasının ardından geldi .

Çin, piyasalarındaki tedbirleri artırıyor

 

Çinli teknoloji şirketleri halka arz planlarını erteliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)