E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin’de borsaya kote şirket sayısı 5 bini aştı---

Çin’de borsaya kote şirket sayısı 5 bini aştı

Çin’de borsaya kote şirket sayısı 5 bini aştı
05 Şubat 2024 - 10:49 borsagundem.com

China Association for Public Companies verilerine göre, Çin’in iç piyasasında 2023 yılının sonu itibarıyla borsada kote edilmiş girişimlerin sayısı 5 bin 346’ya ulaştı.

China Association tarafından yayımlanan aylık rapora göre; Çin’in iç piyasasında 2023 yılının sonu itibarıyla borsada kote edilmiş girişimlerin sayısı 5 bin 346’ya ulaşırken, Shanghai, Shenzhen ve Beijing borsalarında işlem gören firma sayısı sırasıyla 2 bin 263, 2 bin 844 ve 237 oldu.

Çin borsalarındaki şirketlerin çok büyük çoğunluğunu, 2023 sonu itibarıyla ağırlıklı olarak imalat sektörü şirketleri ve iletişim ve bilişim ürünleriyle, yazılım ve bilişim teknolojisi hizmetleriyle ilgili firmalar ile ayrıca toptan ve perakende ticaret şirketleri oluşturuyor.

Şirketler yerleşik bulundukları eyaletlere göre ayrıldığında ise bunların 872 adedinin Guangdong’da, 702 ve 690 tanesinin de sırasıyla Zhejiang ve Jiangsu’da olduğu görülüyor. Bu sayı, 2023 yılının sonu itibarıyla, borsada kote olan toplam firma sayısının yüzde 40’ına denk düşüyor.

Çinli yatırımcılar çareyi altında buldu

 

Yabancı yatırımcıların Çin hisselerinden kaçışı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)