E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin’de altın satışı yüzde 12 arttı---

Çin’de altın satışı yüzde 12 arttı

Çin’de altın satışı yüzde 12 arttı
16 Şubat 2022 - 08:49 borsagundem.com

Olimpiyatlar ve bayramın etkisiyle Çin’de altın satışı yeni yılda hızlı bir artış gösterdi



Uygur Türkleri’ne soykırım uyguladığı için birçok ülkenin protesto ederek katılmadığı olimpiyatlar Çin ekonomisine büyük katkı sağladı. Dünya Altın Konseyi tarafından dün yayınlanan 2022 Çin Altın Piyasası Görünümü raporuna göre, yılın başında Çin’in altın piyasası iyi performans gösterdi.

Çin’in iki önemli geleneksel bayramı olan Bahar Bayramı ile Yuanxiao Bayramını kapsayan 31 Ocak-15 Şubat arasında, ülkedeki altın satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 arttı.

Altın analisti Li Yang, Bahar Bayramı dışında, Çin’de düzenlenen kış olimpiyatlarının da kısmen altın takı tüketimini canlandırdığını belirtti.

Bu sene küresel ekonominin yavaşlamaya devam etmesine rağmen, Ancak Çin'in altın talebi görünümünün iyimser seyrettiğine işaret edilen raporda, özellikle bu yıl Çin’in kaplan yılı olduğu için Bahar Bayramı sırasında kaplan motifleri taşıyan altın ürünlerin tüketicilerin büyük beğenisini kazandığı kaydedildi.

Rusya'nın çekilme açıklaması sonrası altın düşüşte

 

İşte altını yastık altından çıkaracak 3'lü sistem

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)