E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'nın çekilme açıklaması sonrası altın düşüşte---

Rusya'nın çekilme açıklaması sonrası altın düşüşte

Rusya'nın çekilme açıklaması sonrası altın düşüşte
16 Şubat 2022 - 06:45 borsagundem.com

Moskova'dan gelen bazı askeri birliklerin üslerine çekileceği haberi sonrası ons altın ve gram altın fiyatları yönünü aşağı çevirdi


Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle ABD ve AB cephesinden gelen söylemlerle yükselen altın fiyatları, Rusya tarafından gelen açıklamayla gerilemeye başladı. 824 TL ile 2 ayın zirvesine yönelen gram altın fiyatı ons altın fiyatındaki gevşemeyle geri çekildi.

Altın fiyatları için Rusya-Ukrayna gerilimi ve Fed yönlü para politikası haberleri etkili oluyor. Güvenli liman altının ons fiyatı, Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin tırmanmasıyla  1879 dolara çıkıp 8 ayın rekorunu test etmişti. Gram altın TL fiyatı için büyük önem arz eden ons altın fiyatı Rusya'dan gelen açıklama sonrası yönünü aşağı çevirdi. Ons altın 1.855 dolar bandına kadar çekildi.

Ons altın fiyatlarında yaşanan bu gelişme sonrası yurt içinde altın gram fiyatı için göstergeler kırmızıya döndü. 824 TL'yi görerek 2022'in zirvesini gören gram altın, 809.6890 liraya çekildi.

RUSYA: TATBİKATA KATILAN ASKERLER BİRLİKLERİNE DÖNMEYE BAŞLADI

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ogor Konashenkov gazetecilere yaptığı açıklamada, güney ve batı askeri bölgelerinden birliklerin katıldıkları tatbikatların sona ermelerinin ardından üslerine dönmeye başladıklarını bildirdi. Konashenkov, "Güney ve batı askeri bölgelerinden birlikler görevlerini tamamladılar. Trenlere ve diğer ulaşık araçlarına yüklemeler başladı, bugün içinde garnizonlarına hareket etmeye başlayacaklar" diye konuştu.

Rusya'nın bazı askeri birlikleri üslerine dönüyor

Gelen açıklama sonrası Rusya-Ukrayna krizi için tansiyonun düşeceği beklentisi arttı. Bununla beraber güvenli liman ons altın satış yerken, hisse senedi piyasalarında risk iştahı arttı. (Sabah)

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)