E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakÇin konut fiyatlarında daralma devam ediyor---

Çin konut fiyatlarında daralma devam ediyor

Çin konut fiyatlarında daralma devam ediyor
23 Şubat 2024 - 07:26 borsagundem.com

Emlak fiyatları Çin'de bir önceki aya göre daralma gösterdi. Ocak ayı verileri, ülkenin sorunlu emlak piyasasının geçen yılın sonunda yeni ev fiyatlarında neredeyse dokuz yılın en kötü düşüşlerini kaydetmesinin ardından geldi

Çin'de emlak fiyatları Ocak ayında bir önceki aya göre daraldı.

Çin'de ticari konut satış fiyatlarındaki düşüşler aylık bazda daraldı.

Veriler, birinci kademe şehirlerde yeni inşa edilen ticari evlerin satış fiyatlarının Ocak ayında önceki aya göre yüzde 0,3 düştüğünü, düşüşlerin önceki aya göre ise 0,1 puan daraldığını gösterdi.

Fiyatlar geçen yıla göre düşmeye devam etti; bir yıl öncesine göre yüzde 0,5 veya bir önceki aya göre 0,4 puan daha fazla düştü.

Ocak ayı verileri, ülkenin sorunlu emlak piyasasının geçen yılın sonunda yeni ev fiyatlarında neredeyse dokuz yılın en kötü düşüşlerini kaydetmesinin ardından geldi.

Çin'in CSI 300 Endeksi yüzde 0,2 oranında değer kazandı ve kazançların işlem gününün sonuna kadar devam etmesi durumunda art arda dokuzuncu seansta da yükselişe geçmesi bekleniyor.

Çin emlak sektörünün hükümet desteğine ihtiyacı var

 

Çin emlak piyasasında balonu önlemeye çalışıyor

 

Çin emlak kısıtlamalarını gevşetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)