E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP’den ihracı istenen 3 isim konuştu---

CHP’den ihracı istenen 3 isim konuştu

CHP’den ihracı istenen 3 isim konuştu
15 Şubat 2020 - 10:44 borsagundem.com

Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, avukat İrem Çiçek ve eski milletvekili Mehmet Sevigen’in, CHP’nin CNN Türk programlarına katılmama kararını ihlal ettikleri gerekçesiyle disipline sevk edilmeleri tepkiyle karşılandı.

Hürriyet'ten Rifat Başaran'a açıklama yapan isimler kendilerine susup oturmaları gerektiğinin söylendiğini iddia ettiler. 

BENİM İFADE ÖZGÜRLÜĞÜM KUTSALDIR

Ümit Kocasakal: Her şeyden önce benim CHP üyeliğim kütüğe yapılan kayıtla, rozetle sınırlandırılamaz. Gerekçelerde haklılık payı bulunsa da alınan boykot kararını doğru, tutarlı, partinin ilkelerine uygun bulmuyorum. Bunlar bir yana, boykot kararında deniyor ki ‘Tıpış tıpış oturacaksınız’. Bu partide biat kültürü, emir komuta zinciri olmaz; bizim partimize yakışmaz. Hayatım boyunca ifade özgürlüğünün değerine inanmış bir kişi olarak, kendi ifade özgürlüğümü de kutsal sayar, üzerine titrerim. Benim hangi ifade özgürlüğümü ve onun bir parçası olan eleştiri hürriyetimi, ne zaman, nerede, nasıl kullanacağımı kimse belirleyemez. Bu husus benim dokunulmaz bir kişilik alanımdır. Parti yöneticilerinin kendileri bakımından bir katılmama kararı almasını ve uygulamasını saygı ve anlayışla karşılarım. Ancak tüm üyeleri, dolayısıyla şahsımı kapsayacak şekilde böyle bir yasaklamayı kabullenmem mümkün değildir. Kaldı ki, şahsıma bu şekilde getirilen bu yasak sadece bana değil, hitap ettiğim izleyicinin, halkın da bilgilenme hakkını sınırlamaktadır. Bu kanallara CHP üyesi olduğum için değil akademik, hukukçu, baro başkanı kimliğiyle davet ediliyorum.

CHP'nin CNN Türk boykotunda ilk adımı İmamoğlu attı

BU KARARI DEMOKRATİK GÖRMÜYORUM

İrem Çiçek: Ben Türkiye’nin sorunlarına duyarlı bir avukatım, CHP’de de herhangi bir görevim yok. Bu karara katılmamakla birlikte saygı duyarım ama bu kararın da neden alındığını bilmiyordum. Boykot kararından önce söz verdiğim bir programa çıktım ve sözümün arkasında durdum. Bu konuyu tartışmayacağım da ne yapacağım? CHP’nin yönetiminde yer alan bir kişi boykot kararına uyabilir; ama bu kararın CHP’de aktif görev almayan bir üyesine karşı uygulanmasını da demokratik olarak görmüyorum. Bu CHP’ye de yakışmıyor. Bizim zaten iktidar partisi ile ilgili eleştirdiğimiz nokta tek bir kişinin söyledikleri karşısında el kaldırılması, sorgulamadan onay verilmesidir. Biz bunları tartışırken böyle bir sol partinin iktidar partisi gibi kararlar almasını da eleştireceğim tabii ki. Başka üyeler buna uygun davranıyor olabilir ama ben İrem Çiçek olarak içime sindiremedim. Karara saygı duymakla birlikte doğru bulmuyorum. Penguen döneminde, Gezi davasında alınsa bu karar anlardım.

EKRANDA ATATÜRK’Ü SAVUNDUM

Mehmet Sevigen: Yasak koydukları televizyon kanalına çıkmadım. İki aydır da ekranlara çıkmıyorum. Ama iki ay önce AHaber, Akittv, Ulusal Kanal, Cem Tv’ye çıktım. Benim çıktığım kanallarda yasak yok. CNN Türk dışında yasak koymadılar, nasıl oldu anlamıyorum. Bu kanallarda düşüncelerimi aktardım. Parti ile ilgili en küçük eleştirim olmadı. Sadece partiyi ve Atatürk’ü savunmak için çıktım. Üstelik Kemal Kılıçdaroğlu, sağ seçmene ulaşmanın öneminden sürekli söz eder. FETÖ’nün darbe girişimi sırasında CNN Türk basıldı. Yani gazi bir televizyon. O açıdan da bu yasak doğru değil. Ben partinin ikinci kurucu bakanıyım. 12 Eylül’den sonra biz geldik kurduk. Onlar ne hizmet etti ki beni disipline veriyorlar. Toptan gitmemizi istiyorlarsa bahane bulmaya gerek yok.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ______,______15 Şubat 2020 16:51

    ümit kocaksakal tv lere çıkar mikrofonu hiç bırakmazdın ne oldu fos çıktınneden konuşmuyorsun.sahte kahramansın resmen sen.hani iyi bir hukukcu idin demek ki bu işler böyle değilmiş..kemal partiyi kendi alevi yandaşlarını tek tek yerleştirdiği basında söylenmektedir.

  • Ahmet15 Şubat 2020 18:14

    Alevi zihniyetinde rahatsiz oldugunuzu anlarım ama alevi zihniyetinde ne yazıkki yandaslik olmaz zat ayrıca mezhepcilik yapma

  • dsp15 Şubat 2020 16:00

    Fetocu polislerin kumpası ile indirilen baykaldan sonra koltuğa reizz Kılıçdaroğlu oturdu birdaha da kalmadı. Şimdide aykırı sesleri taşlıyor. Hani sarıgül gibi gel gel sol DSP kapıları açık.

  • Aynı zihniyet15 Şubat 2020 12:58

    Kılıçdaroğlu kürtçü, alevici. Delegeleri buna göre dizayn edip habire başkan seçiliyor. Şimdi bekliyor, amacı CHP nin iktidara gelmesi değil ,kendi cenahının kendisi başkan iken başa gelmesi. Chp iktidar ortağı olunca kendi yandaşlarını akp de olduğu gibi palazlandıracak. Ama Atatürkçüleri, milliyetçileri, ulusalcıları değil CHP yi paravan yapan bölücüleri, birliğini koruyan alevileri. Ne farkı var bu zihniyetin akp karadeniz ihalecileri, karadeniz yöneticileri, tarikat, cemaatcilerden

  • Atıf 15 Şubat 2020 18:16

    Alevilik NEDEN batiyor sana ALEVİ kelimesini ağzına alacak en son zat sen ve senin gibiler olmalı çünkü aleviler kimseye baki degildir zat

  • Vb15 Şubat 2020 12:11

    Kripto HDP'li  yada Sempatizanı olmayan kimseyi bırakmayacak Müdür, Sevigen,Batum,Kocasakal, Emine Ülker, Ayman Güler....deve dişi gibi CHP'lileri gönderdi , dibine kadar mezhepçilik yapıyor , ama bunu söylersen sen mezhepçi olursun.... hadi geçmiş olsun laik teyzeler, tiki gençler, emekli amcalar....

  • Yorgun demokrat15 Şubat 2020 11:55

    Bu kafamı Türkiye'ye demokrasi adalet getirecek. Önce partisine getirsin.......

  • AHMET ÖZBİR15 Şubat 2020 11:43

    DİKTATÖR tek Adam Kemal'i göndermenin tam zamanıdır Sn. Ümit Kocasakal! Demokrat gerçek Atatürkçü bir lider etrafında kenetlenip Türkiye'nin muhalefet partisi meydana getirilmeli, T.C.'YE MUHALEFET EDİLMEMELİDİR! Tek Adam CHP'yi bitirdi, terörsevicileri seslerini çıkarır, devlete meydan okur oldu. Sn. Kocasakal BU GİDİŞE DUR DEYİN!..

  • Osman15 Şubat 2020 18:31

    Ahmet maaşallah kurulmuş gibisin CHP düşmanlığın tam gaz devam ediyor yetenek yok tek yeteneğin klavye erkekligi

  • aykırı adam15 Şubat 2020 11:31

    cnn türk’ün amacı da bu zaten kocasakal, partiyi bölmek ... maşallah mal bulmuş mağrib gibi hemen atlamışsınız konuk olarak ... biraz da kararlara uy ya ... ne kılçık adamsın sen . uzatılan her mikrofona atlayarak antipatik oluyorsun ... gözümden düştün . senin başkanı olduğun chp ye asla oy vermem zaten. atılman uygun olur

  • Vatandaş 15 Şubat 2020 13:40

    Chpdeki bu diktatörlüğe dur demek lazım. Chp artık eski chp değildir. Gerçek chplileri uzaklaştırıp ne belirsiz tipleri chpye alıyorlar. Bunları eski chpden uzaklaştırılan/atılan chp mv leri söylüyor. Gerçeği görüp doğruları söyleyen Metin Feyzioğlu na bile yapmadığınız kalmadı

  • Sezai Sürbehan15 Şubat 2020 10:56

    Yahu hani Erdoğan diktatör diyordu Kemal bey, esas bu diktatörlük değil mi? Sen ve ekibin çıkmıyor ise çıkmaz ama bütün Chp'llere bunu diyemezsin bu demokrasinin neresinde var. Ümit bey haklı sonuna kadar.