E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisCeylan Pirinçcioğlu FX World İstanbul’u anlattı---

Ceylan Pirinçcioğlu FX World İstanbul’u anlattı

Ceylan Pirinçcioğlu FX World İstanbul’u anlattı
24 Eylül 2014 - 13:42 borsagundem.com

5.5 trilyon dolarlık dünyanın kalbi İstanbul’da atacak.Organizasyon YKB Ceylan Pirinççioğlu, danslı, eğitimli, panelli FX buluşmasını anlattı.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Finans devlerinin kalbi FX World İstanbul’da atacak.  İstanbul Kongre Sarayı’nda düzenlenecek büyük organizasyon 25 Eylül’de start alacak, 28 Eylül’de kepenk kapatacak.
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Takasbank, Borsa İstanbul başta olmak üzere, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK), Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve önde gelen STK'lar tarafından desteklenen FX World İstanbul Konferans ve Sergisi, İstanbul'u finans çevreleri için bir "çekim alanına" dönüştürecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Uzman konuşmacılar, paneller ve eğitimlerle finans dünyasında yol gösterici rolünü üstlenen, finans dünyasının nabzını tutması beklenen organizasyon için geri sayım başlarken, VIP Turizm CEO’su ve FX World İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu Borsagundem.com’a konuştu.İşte sorular, işte Ceylan Pirinçcioğlu’nun yanıtları…



-FX World İstanbul hikayesinden bahsedebilir misiniz?
Ceylan Pirinçcioğlu: FX World İstanbul kendi alanında bir ilk. Ama bizim 46 yıllık bir kongre geçmişimiz var. Türkiye’de ilk kongre organizasyonunu biz yaptık. Hatta ben ilk kongrede çalıştığım zaman 10 yaşındaydım. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapmıştık. Annem ve babam bu konuda Türkiye’de ilk kongre turizmcilerinin öncüleridir. Yıllar içerisinde de birçok kongre organizasyonu gerçekleştirdik.
 
YILDA 22 MİLYAR TÜREV ÜRÜNÜN EL DEĞİŞTİRDİĞİ PİYASA

-FX World İstanbul’dan ne bekliyorsunuz? FX World İstanbul’un mesajı ne?

Ceylan Pirinçcioğlu: Ben FX konusunda bir eğitim aldım. O eğitimi aldıktan sonra küçük bir yatırımcı olarak bu işin içerisine girdiğim zaman ne kadar dinamik, ne kadar derinlikleri olan bir piyasa olduğunu gördüm. Dünyada 5.5 trilyon dolar günlük hacmi olan ve onun haricinde türev piyasalarında yılda 22 milyar türev ürünün el değiştirdiğini öğrenince bu konunun Türkiye’de yeni bir konu olduğunu ve yeterince derinlemesine bilinmediğini ve de yabancıların burada özellikle yatırım yapamadıklarını görünce, ‘Bu konu yapıldı mı? Konuşuluyor mu?’ diye Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’ne ziyarete gittim. O zaman Attila Köksal başkandı. Kendisine bu düşüncelerimi ifade ettim. O da bana, “Bunlar bizim aslında yapmayı arzu ettiğimiz şeyler” dedi.

Özellikle burada yabancıların yatırım yapmasının önünü açabilirsek, o yönde İstanbul’un,  uluslararası finans merkezi olmasına bir hizmet yapacağımızı düşündük. Biz yıllardır kongrelerin Türkiye’de yapılması bazında pazarlama ve lobicilik yapıyoruz. Ve bu kadar güzel kongre merkezlerine sahip olunca ve de güzel de bir alt yapı olunca, otellerimizin kalitesi, havaalanlarımızın kalitesi, THY’nin girişimiyle şu anda kongre turizminde İstanbul bir numara oldu. Hatta 2015-2016 FX World Istanbul rezervasyonlarını yaptırırken tarih bulmakta zorlandık.
 
NEW YORK ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖNEMLİ BİR KONUK GELİYOR
 
-Bu 4 günlük programı biraz özetleyebilir misiniz?
Ceylan Pirinçcioğlu: Oldukça kalabalık bir grupla irtibat kurduk. Herkesi hemen ikna etmek kolay olmuyor. Fiyatları, kaşeleri ve beklentileri farklı olan kişiler. Onların doğrultusunda çeşitli değerlendirmeler yaptık.

New York Üniversitesi Hukuk Profesörü ve Finansal Hizmetler Direktörü Ronald H. Filler konuşmacı olarak aramızda olacak. Invest In Turkey’in başında olan İlker Aycı’nın bir konuşması var. Bunların yanı sıra vergi ve teknoloji konularını içeren panellerimiz olacak. Aslında 15 tane değişik konularla ilgili panelimiz var ve de 37 kadar da kursumuz olacak. Bu kurslarda da ilk foreks ve türev konusunu öğrenmekten, bu konuda uzmanların da istifade edeceği başka uzmanlıklar ve başka teknolojik uygulamaların öğretisi ve eğitimleri var. Bunların dışında sürpriz hediyelerimiz olacak. Yarışmalar var. O yarışmalarda yapılacak birçok ödüller verilecek.
 
-FX World İstanbul’a kaç firma katılıyor?
Ceylan Pirinçcioğlu: 40 kadar kuruluşun burada yer aldığını göreceksiniz. FX içerisinde bir de Life Style kısmı var. Çünkü FX o kadar dinamik bir piyasa ki, bu piyasada kurumsal ve bireysel bazda yatırım yapan kişilerin çok seri hareket edip, çok seri kararlar almaları lazım. bu da adrenalin gerektiren bir şey. Biz de ona paralellik arz eden bir Life Style ürettik. Bunun içerisinde sanat, sağlık, araba, saat, seyahat vs. gibi

.

TEK GÜN 30 LİRA, 3 GÜN 75 TL, VIP DE VAR
-Katılım koşulları neler? Ücretli mi?
Ceylan Pirinçcioğlu: www.fxworldistanbul.com adlı sitenin, app store’de yeni yüklediğimiz bir uygulamanın ve google play’deki uygulamamızın içinden  kayıt bölümüne girilebiliyor. Burada günlük ziyaretçi olarak kayıt olu, 30 lira ödeyerek günlük gelebiliyorsunuz. Veya altın ve gümüş delege olarak da konferansa katılabiliyorsunuz. 3 gün gelecekseniz 75 lira; günlüğü 25 liraya geliyor. Bunun içinde buradaki ikramlardan istifade edebiliyorsunuz. Aynı şekilde öbürü de 600 lira. Bütün konferanslara girebiliyorsunuz; onda biraz daha fazla ikram, yemek ve oturacağınız yerler ön taraftan oluyor. VİP için de bir platin bölümümüz var. Onları da platin olarak ağırlıyoruz. İşte böyle bir yapımız var ve herkese açık. Finansla uğraşan, döviz piyasasında olan, ithalat ve ihracat yapan veya kurumsal bir şirkette finans bölümünde çalışan herkesin burada bulunmasında yarar var. En azından 1-2 gün ilgilendikleri konuyu burada inceleyebilirler. Online olarak sitemize kitapçığımızı yerleştirdik. Programı buradan takip edebilirler.

BALE GÖSTERİSİ, ALİ PERŞEMBE’DEN GÜZEL BİR SERİ
 
-Bu konferansa nasıl bir kitle bekliyorsunuz? 

Ceylan Pirinçcioğlu: Her gün farklı bir sayı olacaktır diye düşünüyoruz. Birinci gün açılış günümüz. O gün 1000 kişinin üstünde katılım olmasını bekliyoruz. Ertesi gün 600 kadar katılımcı bekliyoruz çünkü daha profesyonel bir gün. Üçüncü gün daha renkli olacak. Çünkü birçok kurslarımız var ve 1000 kişi ziyaretçi olur diye düşünüyoruz. Son gün biraz daha azalır diye de tahmin ediyoruz.

FX World İstanbul’un başlangıç olan Perşembe günü ‘Medyanın finans piyasalarına, sermaye piyasalarına etkisi’ isimli bir konferansımız var. Bunun çok önemli bir konferans olduğunu düşünüyoruz. İlk onunla başlıyoruz. Daha sonra Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’in katılımıyla yapılacak olan bir dizi konuşmalarımız olacak. Ayrıca aralard sanatsal gösteriler de olacak. Bunlardan en ilginci euro-dolar tangosu ve dolar-TL’nin dansı ve daha sonra da mevsimler dansıyla bitirilecek 3-5 dakikalık sanatsal bir bale gösterisi olacak. Bunların dışında eğitmen hocamız Ali Perşembe çok güzel bir seri hazırladı. Onun 6-7 performansı ve iki dersi olacak. FX World İstanbul kendi alanında ilginç bir karma. O karmayı burada gelecek olan misafirlerimize yansıtacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nasıl iş bu24 Eylül 2014 15:16

    biz işlem yapıp bu şirketleri ayakta tutuyoruz. seminer dinlemeye bir şeyler öğrenmeye gideceğiz. üzerine giriş parası ödeyeceğiz. bravo size. çok beklersiniz.