E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇevre Bakanlığı'ndan 'tehlikeli gemi' açıklaması---

Çevre Bakanlığı'ndan 'tehlikeli gemi' açıklaması

Çevre Bakanlığı'ndan 'tehlikeli gemi' açıklaması
17 Temmuz 2022 - 22:51 borsagundem.com

Kamuoyunda tartışmalara sebep olan Brezilya menşeili savaş gemisinin sökümü konusunda Çevre Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada riskli bir durumun tespit edilmediği belirtildi

Brezilya donanmasına ait savaş uçağı gemisinin söküm için İzmir Aliağa'ya getirilmesi bir süredir tartışma konusu haline gelince konuya ilişkin Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinden açıklama geldi. Kamuoyunda oluşan kaygı nedeniyle gemi üzerinde uzmanların bir kez daha kontrol yaptığını bildiren yetkililer; gemide tehlikeli, riskli herhangi bir durum tespit edilmediğini kaydetti.

Geminin Türk karasularında da denetimlerden geçirileceğini vurgulayan yetkililer, "En ufak bir tehlikeli durum, risk söz konusu olursa gemi hiç tereddütsüz geri gönderilecek" ifadelerini kullandı.

Brezilya donanmasına ait geminin 600 ton asbest barındırdığı, bu nedenle çevreye ve insanlara zarar vereceği iddia edilmişti.

'Tehlikeli madde' taşıyan nakliye uçağı Kavala'ya düştü

 

BM'den Haiti'ye silah ambargosu çağrısı

 

Drone ile tırtıl mücadelesine Tekirdağ'da başlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İnan kılıç 18 Temmuz 2022 11:31

    SPK göreve nigbaş soygun var mağdur var SPK göreve

  • MEHMET18 Temmuz 2022 09:25

    hayatınız yalan söylemek geçiyor. öğle bir madde olsa onu tespit edecek kapasiteniz var mı? maddem yok brezilya neden kabul etmedi onların paraya ihtiyacı yok mu? 

  • Mucise Reis : )18 Temmuz 2022 09:24

    Güvenislamoğlu kaç. yıl önce yazdı ? bilen var mı ?  :D bu popüler oldu gitti şimdi 1 haftadır .... ya nükleer çalışanlar vb var bunlar kalıcı çevre hasarı yapar. atıkları pislikleri eski metal içi asped borular, kimse tehlikesiz diyemez.  nükleer çalışan uçak gemöileri dahi var.. bu kaçıncı gemi ? 20 yi geçtik sanırım... :D  Bakanlık arşiv cevap vermöeli xx tarihden xx e kadar 22 gemi yaptık vb. baktık. orun yok. ölçümle roldu . denetım, personel sağlığı grafiği arşivi budur şudur... bakanlık dednimi bu benim hayalım :D gelen açıklamaya bakın  ? :D bayram kutlama mesajı gibi bişeler :D hayalım Türkiye bu değil...