E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDrone ile tırtıl mücadelesine Tekirdağ'da başlandı---

Drone ile tırtıl mücadelesine Tekirdağ'da başlandı

Drone ile tırtıl mücadelesine Tekirdağ'da başlandı
16 Temmuz 2022 - 16:34 borsagundem.com

Tekirdağ'da ayçiçeği tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısına karşı dron ile ilaçlama çalışması başlatıldı.


AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa ilçesinde çayır tırtılından etkilenen bölgelerde inceleme yaparak çiftçilerle görüştü.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinden ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi alan Yel, Trakya'da çayır tırtılının ürünlere zarar verdiğini söyledi.

Çayır tırtılı zararlısı ile mücadele edebilmek için yayınlanan Tarım ve Orman Bakanlığı genelgesi doğrultusunda insansız hava araçları ile mücadeleye izin verildiğini hatırlatan Yel, "Başta Süleymanpaşa ilçemiz olmak üzere Hayrabolu, Malkara, Çorlu ilçelerimizin çeşitli mahallelerinden çiftçilerimizin bizlerden talepleri oldu. Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucunda bu konu ile ilgili tespitler yapıldı. Tekirdağ'da bu yıl 1 milyon 600 bin dekar alanda ayçiçeği ekimi yapıldı. Bu alanın 25 bin dekarında çayır tırtılı zararlısı görülmekte." dedi.

Bu alanlarda ilaçlama yapılacağını ifade eden Yel, kentte 8 insansız hava aracı ile ekiplerin ilaçlama yaptığını kaydetti.

Ekiplerin günde 1000 dönüm alanda ilaçlama yaptığını ifade eden Yel, "İlaçların çok etkili olduğunu görüyoruz. Yapılan çalışmaları yerinde inceledik, sonuçlarını gördük. Çiftçilerimizin taleplerine anında karşılık vererek devletimizin yanında olduklarını gösterdik." diye konuştu.
Kentte çiftçilik yapan Kazım Özer de ilaçlamaların faydalı olduğunu dile getirdi.

Devletin çiftçinin sorununa derhal çözüm bulduğunu belirten Özer, "Mahallemizde 4 bin dekar alanda çayı tırtılı istilası var. Devletimize sıkıntımızı ilettik, devletimiz hızlı bir şekilde bize yardıma koştu. Dronlar geldi ve 24 saat boyunca ilaçlama yapıyorlar. Devletimize çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Ayçiçek ve mısırda drone ile tırtıl mücadelesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik16 Temmuz 2022 17:55

    İlaçlama yapılırken zararlılardan kurtulmak istenirken tarım için yararlı canlıların ölümüne de neden olunuyor.

  • Mucise Reis : )16 Temmuz 2022 17:11

    Reklam olmaz herhalde :D bu  işleri köylerde tarlalar içinde alın yapın. Mesela muhtarlık bir tane alsın bunlardan. Yada bir şirket ile anlaşın. ucuz ucuz tarlalarınıza gübre atın, ilaçlama yapın. ne mi olur ?  1- tarlaya traktör insan girmez, ürün ezilmez zarar görmez. traktör mazot yakmaz, tarlanı bozmaz, ürün dik durur yamulmaz. insan girse her yere eşit gübre ilaç atmaz. fazla ilaç kullanılşmaz dron hızına göre eşit dağırım olur heryerler tam kıvamında ilaçlanır, gübrelenir bereketli kullanım olur.... masraflarda az olur insan gücü traktörlere göre... o bakımdan bence drone işleri muhtarlıklarca, kullanılmalı. bişer döver gibi şirketlerde kullanabilir. trasarruf sağlar yani. gelişmeli hala çok geriyiz malesef teknolojı alanında... Drone nedir yahu ? ucuz maliyeti 10 depo etmeyen mazottur yaa.. yazılım, güncelleme, online sistem yaması, 4 çubuk koy tarla etrafına. o çubuklardan konumu bulup m2 olarak her karış yere ulaşsın. :D gelişime açık