E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Tehlikeli madde' taşıyan nakliye uçağı Kavala'ya düştü---

'Tehlikeli madde' taşıyan nakliye uçağı Kavala'ya düştü

'Tehlikeli madde' taşıyan nakliye uçağı Kavala'ya düştü
17 Temmuz 2022 - 08:11 borsagundem.com

Ukraynalı firmaya ait, tehlikeli madde taşıyan ve içinde 8 mürettebatın bulunduğuu kargo uçağı Kavala'ya düştü. Art arda patlamalar yaşandı, alevler göğe yükseldi

Ukraynalı bir firmaya ait Antonov An-12 tipi kargo nakliye uçağı Yunanistan'ın kuzeyinde düştü. Kaza sonrası şiddetli patlama meydana gelirken, 2 kilometre yarıçapında yaşayanlara evde kalmaları ve maske takmaları için çağrı yapıldı.

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre,"tehlikeli madde" taşıyan uçak Yunanistan'ın kuzeyinde Kavala'ya düştü. Görgü tanıkları kazanın ardından şiddetli patlamalar meydana geldiğini belirtti. 

İlk yardım ekipleri de iki saat sürdüğü belirtilen patlamalar nedeniyle enkaza müdahale edemedi. Yetkililer, uçaktaki 'tehlikeli' madde nedeniyle Kavala'nın Palaiohoriou bölgesindeki tüm itfaiye güçlerinin ve ilk yardım ekiplerinin olay yerinden uzaklaşmasını istedi.

Olay yerine giden itfaiyecilerin patlamaların devam etmesi nedeniyle enkaza yaklaşamadığı ancak iki itfaiye erinin nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Yetkililer kaza yerinin 2 kilometre yarıçapında yaşayanlardan da evde kalmalarını ve maske takmalarını istedi. 

Patlayıcı uzmanlarından oluşan bir ekip ise uçağın taşıdığı yükün ne kadar tehlikeli olduğunu belirleyerek, alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere olay yerine doğru harekete geçti.

PİLOT MOTOR ARIZASI BİLDİRDİ

Pilot, uçağın motorunda arıza olduğunu bildirerek acil iniş izni istedi ancak havaalanına varamadan motor havada alev aldı ve uçak Kavala'da yerleşim bölgesine yakın bir alana düştü.

Ukraynalı bir firmaya ait olan uçak Sırbistan'dan Ürdün'e kargo taşıyordu.

Görgü tanıkları uçağın düşmesinin hemen ardından çok sayıda patlama sesi duyulduğunu ve yangın başladığını aktardı.

Kazanın yaşandığı alanda yanık yakıt kokusu ve yoğun duman hakim.

Uçakta sekiz mürettebatın olduğu tahmin ediliyor.

11 TONA YAKIN SIRP YAPIMI SİLAH

Sırbistan Savunma Bakanı Nebojša Stefanovic, uçağın Bangladeş'e götürülmek üzere 11 tona yakın Sırp yapımı silah taşıdığını açıkladı.

(Euronews)

Giannis Papanikos/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

ABD jeti uçak gemisinden denize düştü

Okyanusun üzerinde patlama: Delik uçakla 14 saat yolculuk!

Bursa'da tek motorlu uçak düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)