E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇağlayan Adliyesi’ne saldırı girişimi: 2 terörist öldürüldü!---

Çağlayan Adliyesi’ne saldırı girişimi: 2 terörist öldürüldü!

Çağlayan Adliyesi’ne saldırı girişimi: 2 terörist öldürüldü!
06 Şubat 2024 - 12:09 borsagundem.com

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde polis noktasına silahlı saldırı yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polislere saldıran biri kadın iki teröristin öldürüldüğünü, 3'ü polis 6 kişinin de yaralandığını duyurdu.


Çağlayan Adliyesi önünde polis noktasına silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda üç polis yaralandı.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

Olayda, 1'i kadın 1'i erkek 2 saldırgan ölü olarak ele geçirilirken, 3'ü polis 6 kişi de yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Adliyeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Başsavcı vekilleri olay yerinde inceleme yapıyor.

ALİ YERLİKAYA'DAN PAYLAŞIM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin yapmış olduğu paylaşımda "Bugün saat 11.46’da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur. 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

2 KİŞİ TERÖR ÖRGÜTÜ DHKP/C MENSUBU

Bakan Yerlikaya, Çağlayan Adliyesi'ndeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısında etkisiz hale getirilen 2 kişinin terör örgütü DHKP/C mensubu olduğunun belirlendiğini bildirdi.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu açıklamada bulundu: "İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bulunan güvenlik noktasına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Hain saldırıyı önleyerek iki şüpheliyi etkisiz hale getiren kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Saldırıda yaralanan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir."

TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırganların terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirlendi. Yapılan incelemede etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi.

BİR TERÖRİST YARALI YAKALANDI

Olayın ardından kaçan saldırganlardan biri yaralı olarak yakalandı. Söz konusu terör saldırısı anı, adliyenin güvenlik kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde, biri kadın iki kişinin silahla ateş açarak meydana geldiği görüldü. Zanlılara silahla karşılık veren polisin, iki şüpheliyi etkisiz hale getirdiği anlar yer aldı.

Pazar ayinine silahlı saldırı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı07 Şubat 2024 06:05

    bu cennet vatanda bu hayinlerin çüret etmesi bile dehşet verici gebertilmesi onur verici ama kökü kazınana kadar imha edilmeli.

  • Sonet07 Şubat 2024 01:20

    Meske anayasa mahkemsıne gıtselerdı....ama onlar adamları olur..

  • Mucise Reis : )06 Şubat 2024 22:49

    Aynen böyle olacak tık tık ki teröristlerin kökü kazılsın.

  • xyz06 Şubat 2024 21:15

    POLİSLERİMİZ AYNEN ABD DE OLDUĞU GİBİ HAREKET EDECEK KUŞ UÇURTMAYACAK.ANAYASA MAHKEMESİNDEN TÜRK HALKI OLARAK RİCAMIZ VAR ARTIK 3 SENEDİR SIRTINI BUNLARA DAYAYAN HDP HAKKINDA KARAR VERSİN VE HAZİNE YARDIMI OLAN TRİLYONLARCA LİRAYI BUNLARDAN ALSINLAR YOKSA DEM ALSINLAR YOKSA BU KARARDA HATALI OLAN AYM ÜYELERİ BU PARAYI KENDİLERİ HAZİNEYE ÖDESİNLER.

  • Alp06 Şubat 2024 18:18

    Aslında bunların haber degerı bıle olmamalı..2 pislik remızlenmıs.. ha birde bu ızmırde taksı cinayetini sanıgınıgı.vw aynı türden cinayetleri.hıc beklemeden temizlenmeli.. tamam idam.yok..ama bu siyasiler ıcın.bır yolunu bulup ceza evinde bıle yapılabilir.yanı bu tipler 15 yıl sonra toplum ıcıne cıkmamalı.bolgenıze gelen siyasilere devamlı bu konuyu dile getirin.

  • Tufan06 Şubat 2024 15:06

    Terörist köpekler cehennemi boyladı.

  • Baran06 Şubat 2024 13:16

    Emniyet güçlerimizin ellerine sağlık. 

  • misafir06 Şubat 2024 13:04

    Biri YÜZÜSTÜ diğeri SIRTÜSTÜ GEBERDİ   terörist siyonist pçleri.ALLAH TÜRK POLİSİMİZDEN RAZI OLSUN.