E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün merkez bankaları takip edilecek---

Bugün merkez bankaları takip edilecek

Bugün merkez bankaları takip edilecek
21 Temmuz 2022 - 09:20 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda bilanço döneminin fiyatlandığını görmekteyiz ancak bugün açıklanacak olan faiz kararları da piyasalarda etkili olacağı görüşündeyiz.

ABD’de Dow Jones ve S&P500 endeksleri yataya yakın pozitif bir kapanış gerçekleştirirken Nasdaq endeksinde %1,5 seviyesini aşan değer kazanımları takip edildi.

Avrupa endeksleri dünü satıcılı olarak tamamlarken asıl gündem maddesi olan Rusya’dan doğalgaz akışının bugün itibariyle sağlanmaya başladı.

Dünü yükselişle kapatan Asya endekslerinde an itibariyle karışık görünümü takip ediyoruz. Sabah saatlerinde Güney Kore’de ihracat rakamlarının beklenti üzerinde gerçekleşmesi ve Hyundai’nin beklenti üzerinde gelen bilançosunun etkisiyle ülke endeksi pozitif ayrıştı. Ayrıca Japonya Merkez Bankası, politika değişikliğine gitmedi ancak, enflasyon tahminini yükseltti.

BİST100 endeksi, dünü sanayi şirketlerinin öncülüğünde yükselişle tamamladı. 2500 seviyesinin günlük bazda üzerinde kalıcılık sağlandığı takdirde yükseliş trendinin devam edeceğine görüşümüz devam ediyor. Yükselişlerde 2550 ve 2600 dirençlerini, düşüşlerde ise 2450 ve 2400 desteklerini takip edeceğiz.

Günün veri akışında AMB’den faiz kararını takip edeceğiz. Öncesinde varlık alım programlarını bitiren Banka, 25 baz puan faiz artışı gerçekleştirebileceğini dile getirmişti. Ancak, piyasada bu toplantı için 50 baz puan, Eylül ayı için 100 baz puan fiyatlanmasının gerçekleştiğini söyleyebiliriz. İçeride ise

TCMB’nin faiz kararı olacak. Faizlerde bir değişiklik olmayacağı görüşündeyiz. Ancak, gündeme gelebilecek makro ihtiyati tedbirleri takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekteyiz.

Avrupa için kritik gün

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Petrol fiyatlarında düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)