E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’tan teknoloji sektöründe dev hisse satışı---

Buffett’tan teknoloji sektöründe dev hisse satışı

Buffett’tan teknoloji sektöründe dev hisse satışı
15 Eylül 2023 - 13:07 borsagundem.com

Omaha Kâhini olarak da bilinen borsa efsanesi Warren Buffett 5.5 milyon HP hissesi sattı. Buffett’ın satışlara devam edip etmeyeceği bilinmiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane borsa yatırımcısı Warren Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway bu hafta teknoloji şirketi HP’nin 5,5 milyon hissesini sattı. Dev yatırım firması tüm bu satışlara rağmen yazıcı ve bilgisayar üreticisi firmanın halen yaklaşık %12 oranında hissesine sahip.

YahooFinance’te yer alan habere göre, Berkshire’ın satışları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bildirmesinin arından HP hisseleri perşembe günü %2 değer kaybetti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Warren Buffett birçok yatırımcının yakından takip ettiği borsalar için oldukça önemli bir figür. Zira ‘Omaha kâhini’ olarak da bilinen efsane yatırımcının borsalardaki başarılı sicili Buffett’ın hamlelerinin piyasalarda dönüştürücü etki yaratmasına da sebep oluyor.

5,5 milyon adet hissenin satılmasına rağmen Berkshire halen yaklaşık 115 milyon adet HP hissesini tutuyor. Ancak Buffett’ın sadece pozisyonunu mu azalttığını yoksa hisse senedinden tamamen çıkmayı mı hedeflediğini sadece zaman gösterecek. Milyarder yatırımcı bu tür alım-satım hamleleriyle ilgili asla yorum yapmıyor. Bununla birlikte CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olduğu Berkshire Hathaway çok sayıda şirketin büyük hissedarı olduğu için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na işlemlerini bildirmek zorunda.

Buffett’ın HP yatırımı geçen bahar aylarında eleştirilerin odağı olmuştu. Zira Buffett kariyeri boyunca teknoloji şirketlerine yönelik temkinli tavrıyla biliniyor. Milyarder yatırımcı bu sektörde uzun vadede kazanacak hisseleri seçmenin oldukça zor oluğu görüşünü geçmişte sıklıkla dile getirdi.

Ancak Omaha kâhini geçtiğimiz yıllarda teknoloji hisselerine yönelik daha rahat bir tavır benimsemenin yollarını buldu. Berkshire’ın 350 milyar dolarlık portföyündeki en büyük yatırımı teknoloji devi Apple’da bulunuyor. Ancak Buffett daha önceki bir röportajında Apple’a tüketici ürünleri şirketi olarak baktığını, bu tür bir işletmeyi anlayabildiğini ve müşterilerinin Apple’a son derece sadık kaldığını söylemişti.

Buffett’ın HP yatırımı geçen yılın başındaki 51 milyar dolarlık satın alma çılgınlığının bir parçasıydı. Buffett bu dönemde piyasada bol miktarda indirimli hisse olduğunu düşünüyordu. Buffett’ın Occidental Petroleum ve Chevron gibi geleneksel petrol üretimi şirketleri dışında yaptığı en büyük yatırımı HP hisseleri üzerineydi.

ABD’nin Nebraska eyaletindeki Omaha şehrinde bulunan Berkshire, hisse senetleri yatırımları dışında Geico gibi lider sigorta şirketlerine, demiryolu ve birçok altyapı hizmetleri sunan BNSF’e ve içerisinde tanınmış markaların da bulunduğu çeşitli sektörlerdeki üretim ve perakende şirketlerine sahip.

Petrol yükseldi Buffett yine kazandı

 

Buffett 93 yaşında formunun zirvesinde

 

Kiyosaki: Buffett ve Burry borsada çöküş bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)