E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu faiz oranları risk yaratabilir!---

Bu faiz oranları risk yaratabilir!

Bu faiz oranları risk yaratabilir!
23 Eylül 2013 - 16:49 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, diğer bir uzun vadeli refinansman imkanı sağlamaya hazır olduklarını söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (AMB) Mario Draghi, Avrupa bankacılık sistemine, ihtiyaç duyulması halinde, diğer bir uzun vadeli refinansman operasyonu (LTRO) imkanı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
Draghi, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, "Merkez bankası kredisinin geri ödemesi net bir şekilde bir normalleşme işaretiyken, bunun sonucu fazla likiditedeki eksilme, para piyasası faizlerinde yukarı baskıyı güçlendirebilir," dedi ve "AMB, diğer bir LTRO dahil, araçları kullanmaya hazır" şeklinde görüş bildirdi.
Euro Bölgesi para piyasası faizleri Temmuz ayında, Draghi'nin "nedensiz" olarak değerlendirdiği seviyelere yükseldi. Bu faizler o dönemden bu yana geriledi, ancak finans sistemindeki likidite, AMB'nin daha önce alt limit olarak işaret ettiği bir seviyeye yaklaşıyor.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi mevcut çeyrekte toparlanmanın Temmuz ayındaki zayıf sanayi üretimine rağmen devam etmesini beklediğini söyledi.
"Euro Bölgesi'nde alta yatan fiyat baskılarının bastırılmış kalmaya devam etmesini bekliyoruz" diyen ECB Başkanı, enflasyon riskleri genel olarak dengeli olduğunu belirtti.
Faiz oranları bir süre mevcut seviyede veya daha aşağıda kalacağının altını çizen Draghi, Euro Bölgesi'nde büyüme zayıf kalmayı sürdüreceğinin altını çizdi.
Tek elden banka denetimi yasal onayın ardından 1 yıl içinde başlayacağını kaydeden Draghi, fonlamada gözlenen rahatlama bankaların kredi hacmine yansımadığına dikkat çekti.
2013'ün  4'üncü çeyreği için önceliğin tek elden çözüm otoritesi olduğunu dile getiren ECB Başkanı, Portekiz'de toparlanmanın ilk işaretlerini gördüklerini, ülkede özelleştirme konusunda yapacak daha çok şeyi olduğunu belirtti.
"Ülkeler, mali konsolidasyon konusundaki ilerlemeden geri adım atmamalı" diyen Draghi, tek elden çözüm mekanizmasının, ECB'nin banka denetimlerin başladığında yürürlükte olması gerektiğini söyledi.
Parasal duruşu sürdürmek için her türlü enstrümanı kullanmaya hazır olduklarını belirten ECB Başkanı Draghi, kullanılabilecek enstrümanlar uzun vadeli yeniden finansman operasyonlarını (LTRO) da içerdiğini belirtti.
"Yunanistan'ın 3. kurtarma programına ihtiyacı olup olmayacağını söylemek için erken" diyen Başkan, 3. kurtarma programının Yunanistan'ın yıl sonunda piyasalara ulaşım imkanı kazanıp kazanamayacağı gibi faktörlere bağlı olduğunun altını çizdi.
Enflasyonun uzun bir dönem yüzde 2'nin alt tarafında kalmaya devam etmesi beklediklerini söyleyen Draghi,  düşük faiz oranlarının uzun süre devam etmesi risklere yol açtığını, finansal istikrar için yaratabileceği riskler konusunda çok hassas olduklarını söyledi.
Draghi, "düşük faiz oranlarında risk görürsek, makro ihtiyati araçlar ile harekete geçeriz" dedi. Draghi'nin 'yeni bir uzun vadeli fonlama yapabiliriz' sözleriyle parite 1.3480'i gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)