E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa‘Bu durgunluk 100 yıl hatırlanır’---

‘Bu durgunluk 100 yıl hatırlanır’

‘Bu durgunluk 100 yıl hatırlanır’
27 Ocak 2015 - 08:46 borsagundem.com

Hedge fon yöneticisi Odey, küresel ekonominin dev durgunluğa girdiğini söyledi

İngiliz hedge fon yöneticisi Crispin Odey, küresel ekonominin önümüzdeki yüz yıl boyunca hatırlanacak bir ekonomik durgunluğa girdiğini öngördü.

Küresel ekonominin önümüzdeki 100 yıl boyunca hatırlanacak bir ekonomik durgunluğu girdiği belirtildi.

Odey Asset Management şirketinin sahibi İngiliz hedge fon yöneticisi Crispin Odey, yatırımcılarına yazdığı bir notta, “Küresel ekonominin 100 yıl hatırlanacak bir durgunluğa girdi” dedi.

Odey, bu süreçte fiyatların düşeceği beklentisiyle piyasalarda pozisyon almanın mükemmel bir tercih olacağını da sözlerine ekledi.

Hedge fon yöneticisi, “Benim fikrim, biz Temmuz 2007’de patlak veren ilk ekonomik durgunluğu atlatmak için elimizdeki tüm parasal güçleri kullandık. Şu anda gerçekten yavaşlayan Çin ekonomisi, emtia fiyatlarındaki düşüş ve gelişen ülkelerdeki düşük ekonomik performansların etkisiyle savaşmak için tehlikeli bir noktadayız. Gelişen ülkelerle ilgili vermek istediğim mesajın ana teması şu: Eğer ekonomik faaliyet toparlanmak yerine, durgunluğa girerse, o zaman borç krizleri yaşanabilir” dedi.

Odey, “Borsaların da yıkıma uğrayacağını düşünüyorum” diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)