E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrezilya faizi sabit tuttu---

Brezilya faizi sabit tuttu

Brezilya faizi sabit tuttu
03 Mart 2016 - 06:49 borsagundem.com

Brezilya Merkez Bankası politika faizini değiştrmeyerek, dokuz yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 14.25'te bıraktı

Brezilya Merkez Bankası, on yılların en büyük resesyonu, yüksek borçlanma maliyetleri ve zayıf küresel büyümenin hep birlikte enflasyonu kayda değer bir şekilde yavaşlatacağı düşüncesiyle, gösterge faizi değiştirmedi ve böylece beş toplantı üst üste faizd değişikliğe gitmedi.

Alexandre Tombini başkanlığındaki politika yapıcılar, Çarşamba günkü toplantıda, Bloomberg'in anketine katılan 46 analistin 44'ünün tahminine paralel olarak, gösterge faizi değiştirmeyerek, son dokuz yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 14.25'te tuttu. Diğer iki ekonomist ise 25 ya da 50 baz puanlık faiz artırımı bekliyordu. Merkez bankası kurulunun iki üyesi, Tony Volpon ve Sidnei Correa Marques, yarım puanlık fiaz artırımı yönünde oy kullandı.

Brezilya Merkez Bankası'nın kurulu, yükselen enflasyon ve resesyona karşı yürütmekte olduğu çift cepheli mücadele ile birlikte, fazla bir manevra alanı kalmadığını işaret etti. Genişleyen siyasi krizin Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in kemer sıkma tedbirlerini uygulamasını zorlaştırması ve buna bağlı olarak maliye politikasının enflasyonu düşüremeyecek olması, Kurul'un işini daha da zorlaştırıyor. Bazı parlamenterler ve iş dünyası liderleri, sıkılaştırmanın daha da artırılmasının resesyonu daha da derinleştirebileceği uyarısında bulundu ve talebin enflasyonu yavşlatacak oranda zaten zayıflamakta olduğunu kaydetti.

Banco Mizuho do Brasil SA baş stratejisti Luciano Rostagno, "Ekonomi gerçekten de daha önce tahmin edilenden daha kötü durumda," dedi ve "Merkez bankası, bunun istihdam üzerinde etkili olacağını ve enflasyonu hedef seviyesine getireceğini düşünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)