E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaya yeni girenlere önemli uyarı---

Borsaya yeni girenlere önemli uyarı

Borsaya yeni girenlere önemli uyarı
02 Temmuz 2020 - 09:53 borsagundem.com

Goldman Sachs bankasına göre borsaların geçtiğimiz aylardaki rallisiyle birlikte borsalara çok fazla yeni yatırımcı girerken bu yatırımcıların tercih ettiği hisseler kötü performans gösterdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs stratejistlerine göre bireysel yatırımcıların en çok yatırım yaptığı hisseler borsaların geçtiğimiz aylardaki rallisinde düşük performans gösterdi.

John Marshall liderliğindeki analistlerin borsaların son zamanlardaki performansı üzerinde yaptığı araştırmaya göre hisse senetlerinde bireysel yatırımcıların ağırlığının artarken ve küçük yatırımcıların en çok tercih ettiği hisseler görece daha kötü performans gösterdi.

S&P 500 endeksi pandemi korkusuyla 23 Mart’ta dip yaparken o tarihten itibaren yaklaşık %40 yükseldi. Robinhood gibi sıfır komisyonlu borsa uygulamaları karantina sürecinde evde sıkılan insanların borsalara girmesine sebep oldu.

Goldman analistleri küçük yatırımcıların faaliyetlerini belirlemek için 2000 dolar altı işlemlere bakarken S&P 500 için bu oran bir sene içerisinde %3’den %7’ye çıktı.

Stratejistlerin yayınladığı rapora göre borsaların son zamanlardaki rallisi yeni yatırımcıları borsalara çekerken bu yatırımcılar panikle al-sat yaptığı için hisse fiyatlarının düşmesine sebep oluyor. Bu bağlamda yeni yatırımcıların “dipten alma” düşüncesi gerçeklememiş olabilir.

Piyasalardaki belirsizlikler ise son derece yüksek. JPMorgan Asset Management küresel piyasa stratejisti David Lebovitz, “Ekonominin sağlığı ve nüfusun sağlığı arasında doğuştan bir çekişme var. Piyasalara gelecek birkaç hafta ya da ay boyunca neyin yön verdiğine ilişkin düşünme şekli bu olacak.” dedi.

Milyarder Cooperman yeni yatırımcıları uyardı: Kaybedeceksiniz

Aşı haberleri ABD vadelilerini de iyileştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)