E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaya girmek için doğru zaman mı?---

Borsaya girmek için doğru zaman mı?

Borsaya girmek için doğru zaman mı?
19 Ekim 2020 - 10:10 borsagundem.com

Wall Street’te belirsizlikler yatırımcıların morallerini bozsa da mevsimsel etkiler borsalarda dördüncü çeyreğin en iyi dönem olduğunu gösteriyor. Yatırım için geç kalmaktansa borsaya erken girmek daha avantajlı olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te teşvik paketi çıkmazı, seçimlerin neden olduğu belirsizlik ve korona virüs yatırımcıların görüşlerini olumsuz yönde etkilese de borsaların şu anki sürece kadar mevsimsel etkileri yakından hissetmesi yatırımcıların dördüncü çeyreğe olan ümitlerini arttırıyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell dördüncü çeyreğe olan güvenini yitirmediğini belirtiyor. Bell CNBC’ye verdiği röportajında, “Endişe edilecek çok şey var. Fakat ben ihtiyatlı da olsa iyimserim” ifadelerine yer verdi.

Bell S&P 500’ün genellikle %3,9 yükseliş ortalamasıyla dördüncü çeyrekte en iyi dönemini geçirdiğini belirtiyor. Baş stratejist, “Piyasadaki belirsizliklerin bazılarını atlattıktan sonra hala iyi bir dördüncü çeyrek elde edebiliriz. Bu yüzden %3,9 oranına ulaşamasak da ben ihtiyatlı bir şekilde iyimser kalmayı deneyeceğim” sözlerini kullandı.

Buna karşın dördüncü çeyreğin başlangıcı üzerinden 12 gün geçmesine rağmen S&P 500 endeksi halihazırda %3,6 oranında yükselmiş gözüküyor. Bell ise kazançların genellikle ekim ayında değil kasım ve aralık aylarında geldiğine işaret ediyor.

Bell röportajında, “Volatilite ilerdeki birkaç ay boyunca kilit bileşen olmaya devam edecek. Mevsimsel etkilere kör bir şekilde inanmak bu gibi yıllarda biraz zor. Önümüzdeki birkaç ayda çok fazla şeyle karşı karşıya kalacağız” görüşlerine yer verdi.

Teşvik paketine ihtiyaç var

Baş stratejistin borsalara ilişkin gördüğü en büyük risk korona virüs destek paketinin gecikmesinin oluşturacağı etkiler. Bell, "Asıl sorun, teşvik paketinin ya da mali yardımın tüketicilere gitmesi durumda mali alanda ne olacağı" ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar bu etki oldukça düşük gözüküyor. En son hükümet verileri eylül ayı perakende satışlarının %1,9 oranında yükseldiğini gösteriyor. Bun karşın Dow Jones %0,7 oranında bir yükseliş bekliyordu.

Bell, “Tüketiciler bazı borçlarını ödeyerek krizin içerisine girerken kendilerini daha iyi bir finansal pozisyona getirdiler. Bu yüzden bana kalırsa tüketiciler birkaç ay daha fırtınalı bir süreçte ayakta kalacak bir pozisyondalar. Fakat önünde sonunda mali yardıma ihtiyaç duyulacak” ifadelerine yer verdi.

Borsaya girmek için doğru zaman mı?

Risklere rağmen Bell piyasaya girmek için kötü bir zaman olduğunu düşünmüyor. Baş stratejist ekonomik iyileşmenin tüm tökezlemelere rağmen devam edeceğini öngörüyor.

Bell röportajında, “Korona virüs krizinin sonraki aşamalarında olduğumuzu düşünüyorum ve bana kalırsa hala yeniden açılma hikayesinin pozitif bölümlerindeyiz. Finans sektörü gibi değer odaklı sektörleri değerlendirmeye başlıyorum. Bu sektördekiler performansları ciddi derece geride kaldığı için en fazla yükselecek hisseler” tahminlerine yer verdi.

Baş stratejist ekonomik performansla yakın bağlantısı olan bir başka alan olan düşük sermayeli şirketleri de değerlendirdiğini belirtti. Bell, “Ekonomideki hikayeyi tam olarak kavramaya çalıştığımız bu süreçte ve ekonomik yörüngenin ne yönde oluşacağını bilmeden bu iki sektöre yönelmek biraz erken olabilir. Ancak çok geç kalmaktansa erken davranmak daha iyidir” ifadelerine yer verdi.

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı

 

Bankacılık sektöründeki sıkışma devam edecek mi?

 

Merkez haftasına Borsa İstanbul'dan pozitif başlangıç

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oğuz20 Ekim 2020 08:50

    Dün 120 bin geçilince bankalara girdik coşkuya katıldık.

  • ALEVİ DİNİNDENİM19 Ekim 2020 22:33

    Borsada iyi zaman hissenin temeli sağlamasa ve hisseden herkes kaçıyorsa işte o hisse alınır.Bir zamanlar bankalardan insanlar kaçarken kim bilir yarın kimi bankalar tavan yapsa bütün gözler bankalara yönelecek .işc nin- vakıfbankın-tüpraşın- tofaşın-tekfenin  petkimin daha yazmaya gerek varmı suçu ney ki piyasa değeri yerde sürünür.uyduruk hisselerin piyasa değeri bu ülkenin değerli şirketlerinin üstüne çıkmışsa….düşünmek lazım bu ülke bu hale kim getirdi diye..Bir ülkenin göz bebeği yerde sürünürse o ülkeye kredi verilir mi yada böyle durumda yüksek FAİZLİ kredi için Londra bankerlerine bedevi dilencileri gibi avuç açılır halen gelinmez mi. Kredi veren zenginler dön arkana bak kendi halkın kendi şirketlerine güvenmiyor ben sana neden güveneyim demez mi.!!  KYTD

  • Berber Bekri20 Ekim 2020 11:09

    Alevi olmanı bağırmanun ne sana faydası var ne bana zararı bırak bu ezik ego kokan hareketleri ben berberlerin piriyim berberiyim ama hiç söylüyormuyum ? Sana ne bana ne ona ne ???

  • reis19 Ekim 2020 21:42

    borsanın nezarethanesindeki hisseler i parlattılar şimdi buna inanmamızı bekliyorlar.varlık fonunu çalaıtırıyorlar dolarda tutmadı zira

  • Berber Bekri19 Ekim 2020 20:50

    Borsa yatırım aracıdır herzaman alınır alınır alınır ....uzun vadeciler için zamanın seviyenin bir önemi yoktur...1994....2001...2007.....+corona dahil ne krizler gördük hep ++++ YTD en önemli nokta ihtiyacınız olmayan ve olmayacak parayla doğru hisse almak...

  • MeToKo19 Ekim 2020 21:55

    var mi şimdi önerebileceğiniz hisse

  • Bika19 Ekim 2020 20:04

    Borsaya her zaman girilir de, doğru zamanda doğru hisseyi alıp doğru zamanda doğru hisseyi satmayı bilmeli.

  • Ali19 Ekim 2020 18:53

    Yan tahtalar çok şişti. İMKB 50 de yabancı yok. Aşı bulunsun öyle girmeli.. ytd değildir

  • Oksenis Karert19 Ekim 2020 17:40

    Garanti bankası rahat 15 TL olur ocak ayının 20 .ine kadar.

  • Erol19 Ekim 2020 12:54

    Tam.zamanı. bankalardan belli oluyor. Ama,bankalar çıkacak.