E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji rallisi daha yeni başladı---

Teknoloji rallisi daha yeni başladı

Teknoloji rallisi daha yeni başladı
05 Ağustos 2020 - 10:36 borsagundem.com

Nasdaq endeksini tüm zamanların en yüksek seviyesine yıl içerisinde 30’uncu kez ulaştıran teknoloji hisseleri Bank of America’nın üst düzey yöneticisine göre olağanüstü rallisine daha yeni başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji hisselerindeki boğa piyasası yatırım uzmanlarını etkilemeye devam ediyor. Bank of America Merill Lynch’in Teknoloji Yatırım Bankacılığı Başkan Yardımıcısı Rick Sherlund korona virüs salgını sürecinde yazılım sektörüne olan talebin arttığını belirtiyor. Yatırım bankacısına göre bu durum pandeminin ortasında ABD borsalarında boğa piyasası oluşmasını sağlıyor.

Rick Sherlund CNBC’ye verdiği röportajda, “Yazılım sadece dünyayı tüketmiyor, borsayı da yukarıya taşıyor” ifadelerini kullandı. Rherlund, “Kovid, dijital dönüşümün arkasındaki ivmeyi ve aciliyeti hızlandırdı" sözlerine yer verdi.

ABD borsalarında büyük teknoloji şirketleri rekorlar kırmaya deva ediyor. Salı günü teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi bu yıl içerisinde 30. kez tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. 2020 yılında toplamda %22 yükseliş yakalayan teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi yıl boyunca toplamda %2 yükselen S&P 500’e göre çok daha iyi bir performans gösterdi. Teknoloji ağırlıklı endeks 23 Mart tarihindeki dip noktasından %65 oranında yükseldi.

Sherlund teknoloji hisselerine ilişkin, “Sektör olağanüstü bir büyüme vadediyor ve şu anda Wall Street bu büyümeyi değerlendiriyor. Zira bu tip bir büyümeyi başka bir yerde bulamazsınız” diyor. Bank of America’nın üst düzey yöneticisi bu rekor rallinin uzun vadeli potansiyele dayandığını ve haklı olduğunu ileri sürüyor.

Yazılım sektörüne dikkat çeken Sherlund, teknoloji hisselerinde önceleri geriden gelen bir sektör olan yazılımın artık lider konumda olduğunu belirtiyor.

Sherlund, “İnsanlar bunu sadece evde çalışmak için değil, aynı zamanda evde alışveriş yapmak, eğitim görmek, oyun oynamak, eğlenmek ve sosyalleşmek için kullanıyor. Bu nedenle yazılım gerçek bir iş sahası haline geliyor” ifadelerine yer verdi.

2000 yılındaki teknoloji balonu karşılaştırmalarına katılmayan Sherlund, “ Bu seviyelerin asla yakınında bile değiliz ve iyi bir işletme modelimiz var. Yakın zamanda dot-com şirketlerinin o dönemdeki değerlemelerine ve şu anda nerede olduklarına baktım. O dönemdeki değer seviyelerinin asla yakınında bile değiliz” sözlerini kullandı.

Ancak yatırım uzmanı rallinin ekonomik toparlanmanın doğası gereği geçici bir tükenmişliğe kapılabileceğini kabul ediyor. Kısa vadeli geri dönüşlere ilişkin konuşan Sherlund, “Döngüsel sektörlerin geride kalması nedeniyle bu gerçekleşebilir ve bu aşıyı gerektiriyor. Fakat şu anda sektörde gördüğümüz büyüme oranları henüz yeni başladı” ifadelerine yer verdi.

Sherlund’a göre borsalardaki hassaslık geçici bir durum ve teknoloji hisseleri halka azları 2021’de artarak deva edecek.

Yatırım uzmanı, "Ufukta yeni bir teknoloji neslinin, yeni nesil vizyoner liderlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu iyi finanse edilecek ve deneyimli risk sermayesi firmalarının yönetim kurulu üyeleri tarafından yönlendirilecek. Bu alanda iş yapılacak fena halde fazla yatırım alanı var" dedi.

Bitcoin 11,000 doların üzerinde tutundu

 

New York borsası teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişle kapandı

 

Yatırımcıları tatmin edecek 9 teknoloji hissesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)