E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki yükseliş balon piyasasından çok farklı---

Borsalardaki yükseliş balon piyasasından çok farklı

Borsalardaki yükseliş balon piyasasından çok farklı
30 Aralık 2020 - 10:47 borsagundem.com

Hisse değerlemelerindeki aşırı artış yatırımcılara 2000 yılındaki dot-com balonunu hatırlatsa da FED politikaları ve piyasalardaki likidite miktarı bu yılki yükselişin daha sağlam temellere oturduğunu gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel endekslerin rekor seviyeler tırmanmasıyla birlikte ABD merkezli sermaye yönetimi şirketi BTIG’nin Hisse Senetleri ve Türevleri Baş Stratejisti Julian Emanuel 2000 yılındaki dot-com balonuna paralel coşkulu bir ticaret dönemine girildiğini belirtiyor

Emanuel’e göre borsa rallisinin şiddeti 20 yıl önce Wall Street’te görülen rallinin son altı ayındaki şeklini tekrar ediyor. Baş stratejist CNBC’ye verdiği röportajda borsa rallisi için, “Katılım eğer daha fazla değilse bile 2000 yılıyla eşit seviyede. Bu durum değerlemeleri 2000 yılında oldukları yerlere eşit seviyelere çekti” ifadelerine yer verdi.

Bu cesaret kıran karşılaştırmaya rağmen baş stratejist şirketlerin yatırımcılara reel getiri sağlamasıyla birlikte şu anki mevcut zeminin sürdürülebilir kazançlar için daha elverişli olduğunu belirtiyor.

Emanuel konuyla ilgili açıklamasında bir balon krizi ihtimaline ilişkin, “Şu anda tamamen farklı bir faiz ortamı var ve henüz piyasaya girmeyen bol miktarda para var. Bu bir zorunluluk değil. Eğer bir şey olacaksa bile ekonomi hızlanmayı bekliyor ki biz 2021’de küresel bazda bunun gerçekleşeceğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Baş stratejist borsalarda oluşabilecek en kötü şeyin %10 ila %15 arasında bir düşüş olacağını belirtti. Emanuel bu düşüşü tetikleyebilecek en yakın katalizörün korona virüs aşısı ve dağıtımıyla ilgili ortaya çıkabilecek spekülasyonlar olduğunun altını çizdi. Emanuel bu olası düşüşün etkilerinin de kısa süreli gerçekleşeceğini öngörüyor.

Baş stratejist söz konusu düşüş ihtimaline ilişkin “Aşağı yönde olağanüstü dramatik bir şeyin gerçekleşme ihtimaline bakmıyoruz. Parasal politikalardaki ve şimdi de mali desteklerdeki geri dönüş ve yükselen bilanço zemini göz önüne alındığında, biz bunun bir satın alma fırsatı olacağını düşünüyoruz” görüşlerine yer verdi.

Banka hisselerini güzel günler bekliyor olabilir

Emanuel finans hisseleri başta olmak üzere ekonomik açıdan hassas hisselerin 2021 yılının kazananı olacağını öngörüyor. Baş stratejist ekonomilerin yeniden açılmasını artan yüksek enflasyon beklentilerini ve ABD Merkez Bankası (FED) politikalarını işaret ediyor.

Baş stratejist banka hisselerine ilişkin “Bankaların sermayeye dönüşünün FED tarafından kutsandığı bir ortamda sektörde değerinden az alım yapıldığını, hisse değerlerinin fazlasıyla cazip olduğunu ve sektörün önemli bir bilanço gücünün olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Emanuel banka hisselerinin S&P 500’ün gelecek yılın sonundaki 4.000 puan hedefine ulaşmasında yardımcı olacağına inanıyor. Baş stratejist altı ila dokuz ay arasında bir boğa piyasası öngörüyor ve geriye çekilmeler oluşsa bile dokuz ay sonrasında daha yüksek değerlemeler oluşacağını belirtiyor.

2020’nin hisseleri

 

2020’de borsalara hangi faktörler yön verdi?

 

Borsa İstanbul gücünü koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yusuf yaşar30 Aralık 2020 12:22

    ekonomi iyiye gitmeye başladı ingiltere iplerinden kurtuluna biraz bize dönmesi iyi oldu tüm avrupa hareketlenmeye başladı malum yılbaşıda geldi bu ekonomik düzelme bir kaç gün sürecek gibi umarım bu zaman iyi değerlendirilir sonunda doların 7nin altına ineceğini göreceğiz allahın izniyle                                                bu arada the walking deadın son bölümünü elraenn chatinin yorumlarına yazanların allah belasını versin clem min öldüğünü niye diyonuz at *******

  • yatırıcı31 Aralık 2020 12:42

    ingiltere nin bize döndüğü yok. sadece çıkarı doğrultusunda anlaşmalar yapıyor.

  • İhiyigi31 Aralık 2020 07:33

    He he çok eyi gideyah şahlanetah

  • SDF30 Aralık 2020 16:37

    İNSE NOLCAK MİLLETE YÜZDE 100 ENAZ DEVE ÜLASYON GİRDİ ONA NEDİYECEN AKP ADALETİ ÖNRENSİN ÖNCE.