E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki ralli volatiliteyi maskeledi---

Borsalardaki ralli volatiliteyi maskeledi

Borsalardaki ralli volatiliteyi maskeledi
08 Temmuz 2020 - 15:50 borsagundem.com

Borsaların geçtiğimiz aylardaki rallisiyle beraber yatırımcıların risk iştahı artarken yatırımcılar borsalardaki volatiliteyi görmezden gelmeye başladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salı günü ABD borsalarının beş günlük kazanç serisi bozukurken Ritholtz Varlık Yönetiminin Araştırma Direktörü Michael Batnick, S&P 500 endeksinin 1993 yılına kadar günümüzdeki gibi %28’lik hareketlerini izledi. Bu hareket günümüz dışında sadece 2011, 2009, 2008 ve 1999 yıllarında yaşandı.

Batnick borsaların Mart ayında dip yaptıktan sonraki rallisiyle birlikte yatırımcıların borsalardaki volatiliteyi unutarak risk iştahını kabarttığını söyledi.

Stratejiste göre piyasalar hala dalgalı bir seyir izlerken artan risk iştahıyla birlikte yeni yatırımcılar borsalara girmeye devam ediyor.

Ekonomik toparlanma belirsiz

ABD Merkez Bankası’nın (FED) Başkan Yardımcısı Randal Quarles, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşanan krizin henüz bitmediğini belirterek, "Bazı göstergeler ekonomik faaliyette bir toparlanma olduğunu gösterse de toparlanmanın önündeki yol oldukça belirsiz." ifadesini kullandı.

Quarles, bankaların mevcut krize küresel finansal krizden çok daha güçlü bir pozisyonda girdiğine de işaret ederek, şunları kaydetti:

"Finansal sistemin daha fazla zorlukla karşılaşacağını biliyoruz. Kurumsal sektör krize yüksek seviyelerdeki borçla girdi ve kriz sırasında daha fazla borçlandı. Birçok hane halkı umutsuz istihdam beklentileriyle karşı karşıya. Bir sonraki aşama, talebin düşmesi ve bazı borçluların borçlarını ödeyememesi nedeniyle kaçınılmaz olarak batık krediler ve ihtiyatlardaki artışı içerecek."

Hong Kong yaptırımları Wall Street'i tehdit ediyor

Tesla hisselerinde balon uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)