E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda rallinin süreceğini gösteren üç işaret---

Borsalarda rallinin süreceğini gösteren üç işaret

Borsalarda rallinin süreceğini gösteren üç işaret
03 Mart 2023 - 13:14 borsagundem.com

Bir süredir yatay seyreden ancak yılbaşından bu yana yükselişte olan ABD borsalarının ralliye devam edeceği öngörülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılbaşından bu yana yükselen ancak Şubat ayını ekside kapatan ABD borsalarında, Fed’in agresif hamlelerini sürdüreceğine yönelik endişeler artıyor. Piyasa hissiyatı olumsuza dönerken Ned Davis Research, rallinin devam edeceğini düşünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Ned Davis Research, hisse senetlerinin hala boğa piyasasında olduğunu ve oldukça kasvetli geçen Şubat ayının bile yatırımcıları pes ettiremediğini söylüyor.

Daha yüksek faiz oranları fiyatlanıyor

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Ned Davis Research'e göre hisse senetleri hala boğa piyasasında ve Şubat ayındaki kötü performans bile bunu değiştirebilmiş değil.

Araştırma firmasının stratejistleri Perşembe günü yayınladıkları notta, hisse senetlerinin boğa modunda olduğunu gösteren birkaç göstergeye işaret ederek, “Genelde yükseliş yönlü hareket eden Ocak aylarının ardından aşağı yönlü Şubatlar istisna kabul edilir ancak kötü geçen Şubat aylarının genellikle yılın geri kalanında kıyamet anlamına gelmediği bilinir” diyor.

S&P 500 geçen ay yüzde 2,6 oranında değer kaybederek Ocak ayı kazançlarının bir kısmını geri verdi. Yatırımcılar, Fed yetkilileri faiz artışlarının boyutunu düşürmeye başladıktan sonra başlangıçta yükselişe geçti ancak Merkez Bankası yetkililerinin bu yıl daha fazla faiz artışı sinyali vermesiyle birlikte piyasalar da daha yüksek faiz oranlarını fiyatlamaya başladı.

Üç neden

NDR stratejistleri, daha yüksek faiz oranı beklentisi ve Şubat kayıplarının rallinin sona erdiği anlamına gelmediğinin altını çiziyor.

Bunun nedenlerinin ilki olarak ise, önceki yıllarda, S&P 500 Endeksi’nin Ocak ayındaki güçlü kazanımların ardından Şubat ayında düşüşe geçtiğinde, hisse senedi endeksinin hala dört örnekten üçünde yıl sonuna kadar ortalama yüzde 13,6'lık bir artış gördüğünü ortaya koyuyor.

İkinci olarak ise stratejistler, geçen yılın Haziran ayından bu yana, yıllık bazda en düşük seviyesini gören hisse senetlerinin sayısının düşüş gösterdiğini ve satış baskısının azaldığını belirtiyor.

Bu iki nedene ek ve üçüncü olarak ise şirket, boğa piyasasının erken döngülerinde, küçük sermayeli hisse senetleri ve finansal hisse senetleri dahil olmak üzere geleneksel olarak iyi performans gösteren Hisse senetlerinin iyi performans göstermeye devam ettiğini ve durgunluğun yaşanmadığı ayı piyasalarını takip eden önceki boğa piyasalarıyla aynı çizgide seyrettiklerini söylüyor.

Ned Davis Research, piyasa lideri hisse senetlerinin iyi performans göstermeye devam etmesi halinde, bunun, Şubat ayının, hisse senetlerinin bir ayı piyasasına girmesinden ziyade bir boğa piyasasının 'sağlıklı bir geri çekilmesi’ olduğunun bir işareti olacağını belirtiyor.

Sağlıklı bir geri çekilme

Ned David stratejistleri, “Yılın bu noktasında geri çekilmeler ve piyasaya geç katılan boğaları görmek yaygındır” diyor ve göstergeler düzelmeye devam ederse hisse senetlerindeki yükselişin yılın ikinci yarısında da devam edebileceğini sözlerine ekliyor. Stratejistler, “Şu anda birçok gösterge, devam eden bir yükseliş trendi içindeki sağlıklı bir geri çekilmeye işaret ediyor” diyor.

Bu, yapışkan enflasyonun ortasında daha fazla zorluğun geleceği konusunda uyarıda bulunan diğer Wall Street yorumcularının söylediklerinin tam tersine işaret ediyor. Morgan Stanley’den Mike Wilson bu stratejistlerin başında geliyor. Wilson, S&P 500'ün önümüzdeki aylarda yüzde 26 oranında düşebileceği ve hisse senetlerinin 2008'den bu yana en kötü kazanç resesyonundan zarar görebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

2023 yılbaşı rallisinin ardındaki 1 trilyon dolarlık sır

 

Yılbaşı rallisi balon muydu?

 

"Ralli boğa tuzağı, düşüş Mart ayında"

 

Boğaların yıl sonu rallisine inancı tam

 

2023 rallisi sallantıda! Yatırımcıları neler bekliyor?

 

"Borsalar daha agresif bir Fed olasılığına karşı dirençli"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alican Türk04 Mart 2023 20:55

    35 milyar dolar buhar oldu gitti. Binlerce kişi öldü,şehirlerin bazıları haritadan silindi. Zenginler yoksul oldu Her yer enkaz oldu Üç gün borsada soygun oldu, ky yı bitirdiler Bunun borsaya bir etkisi olacaktır nasıl olacaktır bilemem. Burada olumlu açıklamalar yapıp ky nın portföyünemi göz dikiliyor acaba (YTD)