E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar dalgalı yıl sonu alarmı veriyor---

Borsalar dalgalı yıl sonu alarmı veriyor

Borsalar dalgalı yıl sonu alarmı veriyor
16 Aralık 2020 - 17:46 borsagundem.com

Borsalarda tehlike alarmı hem ayı hem de boğa piyasası taraftarları için çalıyor. Yatırımcıları dalgalı bir yıl sonunun beklediğinin sinyalleri geliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında hem boğa piyasası hem de ayı piyasasının son günlerde zirve seviyelere çıkmasıyla birlikte, volatilitenin yüksek olduğu bir yıl sonu için zemin hazırlandı.

Boğa piyasası taraflarları mevcut rallinin güçlenmesiyle cesaret buluyor. New York Borsası’nda 52 haftanın en yüksek seviyelerinin, görece düşük seviyelerine beş günlük ortalaması, son on yılın en yüksek seviyesinde. Ayı piyasası taraftarları ise olumlu algıların aşırı olduğunu öne sürerek, geri çekilme kararlarını savunuyor.

Sundial Capital Research Inc. kurucusu Jason Goepfert, müşterilerine yazdığı bir notta, “şimdilerde aşırı iyimser algıyla yüksek momentum arasındaki çelişkinin düzelmesinin bir yolu yok” dedi. Açıklamasının devamında, “bu tür bir ortamda kaldıraçlı pozisyonlarla alım patlamaları oldukça riskli. Fiyatların düşeceği beklentisiyle yapılan satışlar çok daha mantıklı çünkü bunun gibi momentum koşulları haftalar ya da aylar boyunca devam edebilir” ifadelerini kullandı.

S&P 500 endeksi, Salı günü dört gün üst üste gelen kayıplarına son verdi ve ABD Kongresi ekonomiyi canlandıracak yeni bir harcama paketine yöneldi. Bloomberg’in haberine göre, ABD’nin ölçüt niteliğindeki endeksi şimdi tüm zamanların en yüksek seviyesinin küçük bir miktar altında işlem görüyor ve Mart ayında yaşadığı düşüşten bu yana %65 yükseliş gösterdi.

Yayınlanan son Bank of America fon yöneticileri anketine göre, yatırımcılar 2011 yılının Şubat ayından bu yana ilk kez bu seviyelerde boğa piyasası taraftarlığı gösteriyor. Yine de açıkta kalan nakitteki düşüş, Bank of America stratejistlerine göre “sat sinyalini” tetikliyor.

Goepfert, “tarafsız bir bakış açısıyla en muhtemel senaryo kısıtlı ve dalgalı bir yukarı yönlü hareket. Önümüzdeki 1 ila 2 ayda minimum %3 ila %8 düşüş ihtimali de var” dedi. Açıklamasının devamında “bu her iki tarafı da avantajsız bir durumda bırakıyor” ifadesini kullandı.

Yatırımcıların beklentileri çok mu düşük?

 

Nobel ödüllü ekonomist yatırıma devam dedi

 

Noel Baba borsaya gelmezse ayı piyasası mı olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EFE16 Aralık 2020 19:12

    BORSADA CİDDI SATISA HAZIR OLUN SPKÜLATİF BORSA OLMAZ 2 TL LIK HİSSE 50 60 HAYTA 100 TL OLAMAZ MANTIĞA TERS