E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar %20 düşüşe karşı savunmasız---

Borsalar %20 düşüşe karşı savunmasız

Borsalar %20 düşüşe karşı savunmasız
17 Nisan 2020 - 11:25 borsagundem.com

Yatırımcı Peter Boockvar’a göre borsalar %20’lik bir düşüşe karşı savunmasız

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

The Bleakley Advisory Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar, CNBC’ye yaptığı açıklamalarda S&P 500’ün %20’lik düşüşe karşı savunmasız olduğunu söyledi.

Şubat ayında borsalarda tüm zamanların rekor seviyeleri görüldükten sonra birçok kötü haber borsalar tarafından fiyatlandı. S&P 500 Endeksi 23 Mart’ta 52 haftalık dip seviyesi olan 2,191 seviyesini gördü. Geçtiğimiz gün ise 2.799 seviyesinde kapattı.  

Borsalarda hala aşağı yönlü risklerin olduğunu söyleyen Boockvar, korona virüs sonrası ekonomik toparlanmanın son derece yavaş olacağını belirtti.

Korona virüs kaynaklı sosyoekonomik değişim, bireylerin ve şirketlerin para harcama isteğini azaltacağından dolayı ekonominin yeniden canlanmasını yavaşlatacak.

Hanehalkı ve iş sektörü için virüsün dramatik bir deneyim olduğunu belirten isime göre virüs sonrası daha az kazanç sağlanacağı için büyüme hızı yavaşlayacak.

Boockvar’a göre bu dönemde en iyi yatırım aracı değerli madenler. FED’in bilançosu artmaya devam ederken negatif reel faiz ortamında altın ve gümüş yükseliyor. Altın ve gümüş geçtiğimiz ay sırayla %16 ve %22 arttı.

Avrupa borsaları ilaç umuduyla yükseldi

Asya borsaları haftayı yükselişle kapatıyor

Mark Mobius: Borsalar henüz “mutlak dibi” görmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri Zaim19 Nisan 2020 00:57

    Tüm kötü senaryolar gerçekleşmediki . Ticaret savaşlarının hasarı duruyor o bitmeden corona salğını başladı dünyada ve Türkiye'de fabrikalar küçük işletmeler, ayakkabı boyacısından, balıkçısı na milyonlarca insan işsiz kaldı aç kaldı üretim yapılamadı, borçlar ödenemedi v.s dünya bir felakete yaşamaya devam ediyor.sen nerede yaşıyorsun ne iş yapıyorsun merak ettim

  • Vatan sever 18 Nisan 2020 01:29

    Tüm kötü senaryolar gerçekleşti ama hala piyasaları düşecek diye yaygara yapan kişiler kurumlar var mark mobius denilen moruk Imf bugünde Peter bok denilen kişi bunların tek amacı kaos ortamı oluşturup dipden tekrar hisse almak yenilede yandaş yaygaracı olarak dünya Sağlık örgütü çıktı oda virüse çare yok diyerek bunların yanında yer alıyor

  • Dd17 Nisan 2020 17:21

    Her kriz bir fırsattır.  Parası olan bordan hisse alsın. Başta banka lar. Çok uygun fiyata hisseler var.

  • Nuri Zaim19 Nisan 2020 01:01

    Bor hissesi nerden çıktı.Dışardamı satılıyor bu nasıl alacağız yazmamışsım

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Nisan 2020 11:55

    Halt etmissiniz bizim borsaya bir şey olmaz diyorlar.aracı kurumlar 150 000 endekse eli kolu bağlı kelepir diyorlar sen ne diyorsun peki buna.

  • . 17 Nisan 2020 11:48

    borsalarda hala aşağı yönlü risklerin olduğunu söylemek icin uzman olmaya gerek yok bunu çocuk bile biliyor. söyleyecek yeni birseyiniz yoksa lutfen boş konuşmayın. insanoglu boyle maalesef. yerlisi de yabancisi da ustduzey olani da boş konusmayi seviyor. bize bilmedigimiz birsey söyle